Vad söker du?

chat_bubble
Chatta med oss!
close

Nyheter

28 april 2023 | Nyheter

Åkturen tillbaka i sommar

I sommar har du återigen chansen att hoppa på bussen som tar dig från Varbergs innerstad till den underbara landsbygden. Åkturen körs mellan 19 juni och 20 augusti, i en runda som startar och slutar på Varbergs bussterminal. Hela turen tar cirka 1 timme och 45 minuter.

Du kan hoppa av och på precis som du vill utmed linjen. Hop on – Hop off helt enkelt. Du kan åka hela turen eller åka en del, stanna, uppleva och sen åka vidare. Med Åkturen är det bara att hoppa av - eller på – när du känner för det.

Vad ska jag ha för biljett?

Alla våra ordinarie biljetter gäller på Åkturen, inklusive Sommarbiljetten och Seniorbiljetten. Ska du bara resa en dag köper du en 24-timmarsbiljett för Varberg AB (zonerna Varberg A+B). Då kan du hoppa av och på bussen där du själv önskar under dagen. I appen går du in under snabbval och väljer period. Sedan väljer du alternativen ”Varberg AB” och ”24 timmar”.

Här hittar du våra biljetter »

 

När går Åkturen?

Åkturen avgår från Varbergs bussterminal, måndag – söndag klockan 9.45, 11.45, 13.45 och 15.45. I tidtabellen ser du var den stannar och ungefärliga tider för de olika stoppen.

 

Tidtabell för Åkturen 2023

Busslinjen Åkturen går med dagliga avgångar från Varbergs busster­minal (hållplats E). Det finns gott om intressanta platser att utforska längs linjen och man kan hoppa av och på vid alla övriga ordinarie busshållplatser längs vägen. Glöm då inte ge tecken till föraren och håll ett öga på tidtabellen inför nästa påstigning.

Bussen stannar vid alla stopp. De större besöksmålen är markerade med tider, övriga med ett kryss och innebär att bussen kommer någon gång mellan de andra tiderna.

Använd gärna vår reseplanerare för att planera din resa. Nedan hittar du avgångar för Åkturen.

 

 

Vill du läsa mer om besöksmålen? Besök Visit Varbergs sida om Åkturen visitvarberg.se/akturen »