Åkturen från 1 maj

26 april 2019 | Nyheter

Åkturen är den speciella bussturen med Hallandstrafiken, som kopplar ihop Varbergs innerstad med klassiska Grimeton Radiostation, vackra Åkulla bokskogar, en fårfarm, eller en vingård eller några charmiga vandringsleder. Åkturen körs från 1 maj.

Konceptet är det samma, Hopp on- Hopp off. Åk hela turen och bara njut eller åk en del, stanna, upplev och åk sedan vidare. Med Åkturen är det bara att följa känslan och hoppa av - eller på - där det känns allra bäst...eller mysigast...eller skönast!
 

Åkturen har start och mål vid Varbergs bussterminal (hållplats E ) och körs efter tidtabell mellan 1 maj och 29 september. Åkturen går med fyra dagliga turer under sommaren. Under resten av perioden går turen på alla helger. För att du inte ska missa något av allt som finns utanför fönstret så finns även en förinspelad guidning ombord.
 

Biljett då? Ja, Hallandstrafikens ordinarie biljetter och periodkort gäller på Åkturen, inklusive Sommarkortet och Seniorkortet. Man kan även köpa biljett ombord hos föraren. En speciell Åkturen Hopp on- Hopp off biljett finns och den kostar 75/45 kronor (vuxen/ungdom). Biljetten gäller hela dagen. Då är det bara att hoppa på och av bussen hur och var man vill under en hel dag. Välkommen till Åkturen.
Åkturen drivs av Varbergs kommun och Länsstyrelsen i Halland län i samarbete med Hallandstrafiken och besöksmålen längs linjen. Projektet omfattar en tvåårig testperiod med säsongstrafik (2018 – 2019) och finansieras av Lokalt Ledd Utveckling Halland (LLUH), Varbergs kommun, Länsstyrelsen och Hallandstrafiken.

Vill du läsa mer om besöksmålen? Besök Visit Varbergs sida om Åkturen visitvarberg.se/akturen »

Tidtabell

Bussen avgår från Varbergs bussterminal, hpl E          9.45           11.45           13.45            15.45

Ladda ner hela tabellen här » eller sök i Reseplaneraren.

Tidtabellen gäller fyra turer om dagen enl följande:
1.5 - 16.6 lör-, sön- och helgdagar
17.6 - 18.8 alla dagar i veckan
19.8 - 29.9 lör-, sön- och helgdagar

Dela