Allt är möjligt för Nerges

29 september 2017 | Nyheter

På Öresundståg är vi många som jobbar för att du ska få en trevlig resa. Du möter oss ombord eller kanske på perrongen. Här får du veta mer om tågvärden och personalplaneraren Nerges Yousif.

 

Hur länge har du arbetat på Öresundståg?

Jag har arbetat på Öresundståg i elva och ett halvt år och trivts varenda dag. Jag delar min tid mellan att vara tågvärd och jobba med personalplanering. Vi har ungefär 450 medarbetare och mitt jobb är att hantera ledigheter, sjukfrånvaro och semestrar. Jag vet vad jobbet ombord innebär och har därför förståelse för mina medarbetare. 

Därför kan jag skapa en personalplanering som tar hänsyn till såväl verksamhetens behov som medarbetarnas önskemål och rättigheter. 

 

Vad är bäst med ditt jobb?

Att jag både får möta resenärerna och arbeta på kontoret. En förmån i mitt jobb är att träffa människor från hela världen som reser med oss. Jag njuter också av utsikten genom tågfönstren, från vårens blommor till vacker snö på trädens grenar.

 

Har du några bra råd till kunderna för att de ska få en trevlig resa?

Kom i tid till tåget så slipper du stressa och ta gärna med en liten fika. Lyssna på informationen på perrongen och i vagnen så är du alltid uppdaterad om din resa.

 

Berätta lite om dig själv och vägen till ditt arbete på Öresundståg?

Jag är kurd från Kurdistan och har bott i Sverige i 26 år efter flykten från krig och elände. Idag lever jag ett bra och tryggt liv med min man, som är kines född i Vietnam och våra två barn. Den äldste studerar till läkare. Jag lär våra barn att ingenting är omöjligt! 

 

Vad gör du på din fritid?

Familjen tar mycket tid, men jag försöker träna Zumba på gymmet så ofta jag kan och snart ska jag börja med yoga.