{"controller"=>"public/articles", "action"=>"show", "url"=>"appen-gillas"}

Appen gillas

29 augusti 2016 | Solskenshistorier

Under våren flyttade jag in till Varberg från en mindre ort en bit utanför staden. Jag har alltid åkt bil men nu tänkte jag ställa undan bilen och börja åka buss vilket jag aldrig har gjort tidigare. Sagt och gjort, jag ställde bilen i garaget och hämtade en tidtabell och kollade upp vilka hållplatser som passade bäst.

Jag blev tipsad om Hallandstrafikens app, nu är jag inte speciellt tekniskt bevandrad men laddade ner den ändå. Efter lite pillade med appen så insåg jag hur enkel den är. Som exempel: jag är hemma och vill åka ner till torget i Varberg så har jag förinställt de busslinjer som trafikerar den sträckan jag vill åka och jag har även lagt in dom hållplatserna som passar mig bäst att kliva på. Nu går jag bara in på appen och väljer min hållplats och då ser jag direkt när nästa buss trafikerar denna. Jag kan även se hur långt det är till näst nästa buss kommer.

Det fiffiga med att se när bussen kommer via appen är att man kan se om den är försenad! Detta hände för ett tag sedan då bussen jag tänkt åka med var sen och jag skulle blivit sen till jobbet. Då visste jag inte riktigt vilken annan buss och hållplats som skulle passa. Men då märkte jag att man kan se alla hållplaster som finns i området där jag befann mig på en karta och bara valde en hållplats från kartan och vips så satt jag på en buss som tog mig till jobbet i tid!

Därför är kartan i appen riktigt bra om man är någonstans som man inte vet var hållplatserna finns så kan man ta upp en karta där man ser var närmsta hållplatser finns och vilka bussar som går därifrån och när dom går.

Efter att ha sett bakänden på några bussar så lärde jag mig att realtiderna som jag ser i appen är ungefärliga tider så numer ser jag till att vara 5 minuter tidigare på hållplatsen än vad som står i appen!