Vad söker du?

  • Lättläst
  • Översätt

Nyheter

07 januari 2019 | Nyheter

Cafévagnen ombord på Öresundståget

Finns det kaffe på Öresundståget? Visst! Men inte riktigt på alla Öresundståg som passerar genom Halland. Det är "Cafévagnen" som sköter serveringen ombord på Öresundståget. Den ambulerande Cafévagnen kommer med kaffe, te, varm choklad, kalla drycker, sallader, mackor, snacks och lite godis. 

Det allra enklaste sättet att kolla om det finns kaffe ombord på just ditt tåg, är att titta på tågnumret. Alla tåg genom Halland som har ett tågnummer med fyra siffror har Cafévagnen med ombord, t.ex tågnummr 1033, 1050 eller 1117. De här tågen går hela vägen Göteborg- Skåne- Göteborg och har därför kaffe ombord. Åker du med ett tåg som har fem siffror i tågnumret,  t.ex. 20158, så är det ett insatståg (förstärkningståg) som bara kör en kortare sträcka, t.ex. Halmstad- Göteborg. Där finns inte cafévagnen med. Reser du i första klass är det gratis med kaffe, te eller varm choklad.  

Så kolla ditt tågnummer så vet du om det finns en Cafévagn ombord. På bilden är det Cristina som serverar lite kaffe ombord. FOTO: Cafevagnen