Felicia kommer med kaffet

02 januari 2018 | Nyheter

På Öresundståg är vi många som arbetar för att du ska få en trevlig resa. Viktiga i laget är de medarbetare som ger våra resenärer ny energi på resan. Här får du veta mer om Felicia Rydén Berggren, en av Cafévagnens medarbetare som ser till att du kan köpa kaffe, kaka, en wrap och mycket mera direkt vid din stol på tåget.

 

Hur länge har du arbetat på Cafévagnen?

Nu är det snart 15 månader. Jag fick tips om jobbet av en vän som arbetar i Cafévagnens kök och jag stortrivs med mitt jobb.

 

Vad gör du på jobbet?

Jag kör min vagn med goda drycker och saker att äta på Öresundstågen mellan Göteborg och Helsingborg. Kollegor till mig serverar kunder på sträckorna Hässleholm-Emmaboda och Hässleholm-Karlskrona. Jag har också antagit utmaningen att vara arbetsledare och det är utvecklande.

 

Vad är bäst med ditt jobb?

Absolut alla möten med så många olika typer av människor. Nästan alltid blir folk glada när jag kommer med min vagn, de utropar: ”Åh så gott, nu kommer kaffet!”

 

Dina bästa råd för att vi tillsammans ska få en trevlig resa?

Tack för att du gör det lätt för oss på Cafévagnen att rulla vagnen i tåget genom att hålla gångarna fria från bagage. Har du kort eller pengar klara så kan fler resenärer få sitt efterlängtade kaffe lite snabbare. 

 

Berätta lite om dig själv och vägen till ditt arbete?

Jag är 24 år och bor i Göteborg. I botten är jag utbildad florist men tyckte att det var lite för kallt att hantera kylda blommor. Jag har också arbetat på allt från lyxrestaurang till gatukök. Gemensamma nämnaren är att jag gillar att möta människor och ge god service.

 

Vad gör du på fritiden?

När jag är ledig så är det familjen och vännerna som gäller. Just nu håller jag på att ta körkort och det kräver sin tid. Annars försöker jag bara slappna av efter långa arbetspass.

 

Foto: Eva Kronfält Thorvinger