Flytt från gammalt till nytt

20 maj 2020 | Nyheter

Det är mycket som händer på kort tid… Den 18 maj började vi utrullningen av ett nytt betalsystem, en ny app och ett rejält omgjort biljettsortiment. Den 1 juni går det inte längre att ladda på ny reskassa, eller andra produkter, på det gamla resekortet. Och  från den 15 juni kan du inte längre betala din resa med reskassa. 

Här är några tips som underlättar flytten från gammalt till nytt.

Överföring av reskassa.

Ja, du kommer kunna växla in din reskassa till det nya systemet, när det gamla systemet släcks ner.

Tills dess kan du passa på att resa upp reskassan. Du kan resa med reskassa till och med den 14 juni.  

Periodladdningar.

Det går inte att flytta en periodladdning från resekortet till det nya systemet (varken till nya appen eller plastkortet). Men om du har dagar kvar efter den 15 juni, så är de såklart inte förlorade. Lösningen är enkel:

Du kan fortsätta använda resekortet tills dagarna är slut. Men ta med ett kvitto också, så att föraren och eventuella kontrollanter kan kolla giltigheten.

Biljetterna som försvinner – och vad du ska välja istället.

Biljetterna som slutar säljas är Period 24 resor, Viskadalskortet, 25-kortet, Period 20/60, Duo/familj och Klassbiljetten. Irriterande för dig som använt och gillat dem, såklart… Men att välja en ny biljett ska (förhoppningsvis) inte vara så svårt. Vårt nya sortiment består nämligen bara av fem biljetter – med tydliga regler och rabatter. Vilken du ska ha, beror på hur ofta du reser med oss.

Till det nya sortimentet.

Appen.

  • Den gamla Hallandstrafiken-appen slutar funka den 15 juni.
  • Det räcker inte att uppdatera för att få den nya appen. Den måste laddas ner – från App Store eller Google Play. Sök efter ”Hallandstrafiken”.
  • Biljetter köpta i den gamla appen följer inte med till den nya.