Fortsatta tekniska störningar som påverkar serviceresor till söndag kväll

UPPDATERING onsdag kl: 16:30:
Inget nytt! De tekniska störningarna är inte åtgärdade och prognosen för normal trafik ligger kvar till på söndag kväll. Störningen påverkar sjukresor, färdtjänst och skolskjuts med taxi. Vi fortsätter därför att vädja till alla som har en serviceresa (sjukresa, färdtjänst eller skolskjuts) med taxi som inte måste genomföras just nu, att om möjligt ta den resan vid ett senare tillfälle. Ingen trafik är inställd och de allra flesta serviceresorna kommer att kunna genomföras, men med förseningar. Det är en omfattande teknisk störning hos en underleverantör, orsakad av en riktad IT-attack som påverkar datakommunikationen till taxibilarna.

Vad söker du?

  • Lättläst
  • Översätt

Nyheter

14 augusti 2019 | Nyheter

Hösten kommer...på måndag 19 augusti

Från måndag är det hösttider som gäller för alla bussar i Halland. Då börjar hösttidtabellen att gälla. Det innebär små justeringar i tidtabellerna, några indragna hållplatser och några ändrade körvägar i Halmstad. Sök alltid resan i Reseplaneraren i mobilappen eller på webben, för att se hur resan påverkas från den 19 augusti.
Till och från Ullared blir det fler avgångar med linjerna 555, 556 och 651, som dessutom anpassats efter Gekås förlängda öppettider.
I Halmstad är hållplatserna Nyatorp och Frögatan på linje 10 helt indragna och trafikeras inte från måndag den 19 augusti. Resande hänvisas till närliggande hållplatsen Malcusgatan på Enslövsvägen. Skälet är dels att Blåsbackegatan ska grävas upp för ett omfattande vatten- och avloppsarbete nu under hösten, dels att linjenätet med förändringen, blir rakare och busslinjerna därmed snabbare i området.
På linje 303 från Resecentrum i Halmstad till Sannarpsgymnasiet förlängs vissa turer till och från nya Kristinehedsgymnasiet. Hållplatsen som tidigare hette Kristinehed har bytt namn till Kristinehedsgymnasiet och flyttats något närmare den nya skolan.
Hållplatsen Kristinebergsvägen i Söndrums industriområde, som angörs av vissa turer på linje 330, har flyttas något i riktning mot Halmstads centrum.
Sök alltid resan i Reseplaneraren i mobilappen eller på hemsidan, för att se hur din resa påverkas av hösttidtabellen, som börjar gälla den 19 augusti.