Jenny styr trafiken

15 september 2017 | Nyheter

På Öresundståg är vi många som jobbar för att du ska  få en trevlig resa. Du möter oss ombord eller kanske på perrongen. Men lika viktiga är medarbetarna som styr  trafiken. Här får du veta mer om trafikledaren Jenny.

 

Hur länge har du arbetat på Öresundståg?

Jag började 2006 som tågvärd, men sedan i våras jobbar jag som trafikledare. Jag stortrivs med arbetet som ger nya utmaningar. Tillsammans med andra specialister arbetar vi dygnet runt med att se till att trafiken flyter som planerat. Vi följer trafiken på stora skärmar och gör allt vi kan för att tågen ska avgå och komma fram enligt tidtabellen.

 

Vad är bäst med ditt jobb? 

Jobbet har puls och man måste kunna agera snabbt. Ingen dag är den andra lik och det gäller att ha koll och se till att trafiken flyter enligt tidtabellen. Jag gillar att lösa uppgifter och bidra till att resenärerna  och våra medarbetare har det bra på tågen.

 

Har du några bra råd till kunderna för att de ska få en trevlig resa?

Kom i tid så slipper du stressa inför tågresan. Var snäll och ha resehandlingar nära till hands så underlättar du tågvärdens jobb. Lyssna på utropen i vagnen med information som kan påverka din resa. Plocka undan ditt skräp innan du går av och ge nypåstigande en ren och fräsch start på resan. 

 

Berätta lite om dig själv och vägen till ditt arbete på trafikledningen?

Jag är 32 år gammal och bor i Helsingborg med min familj. Jag började min karriär inom hotell och restaurang men ville utvecklas mera. När tjänsten som tågvärd dök upp tog jag chansen och sökte. Det blev ett lyckokast, jag stortrivs med att jobba för Öresundstågen.

 

Vad gör du på din fritid?

Det bästa jag vet är att umgås med min familj och vänner, grilla något gott, dricka ett glas vin och bara ha det bra tillsammans.

 

Foto: Eva Kronfält Thorvinger