Fortsatta tekniska störningar som påverkar serviceresor till söndag kväll

UPPDATERING onsdag kl: 16:30:
Inget nytt! De tekniska störningarna är inte åtgärdade och prognosen för normal trafik ligger kvar till på söndag kväll. Störningen påverkar sjukresor, färdtjänst och skolskjuts med taxi. Vi fortsätter därför att vädja till alla som har en serviceresa (sjukresa, färdtjänst eller skolskjuts) med taxi som inte måste genomföras just nu, att om möjligt ta den resan vid ett senare tillfälle. Ingen trafik är inställd och de allra flesta serviceresorna kommer att kunna genomföras, men med förseningar. Det är en omfattande teknisk störning hos en underleverantör, orsakad av en riktad IT-attack som påverkar datakommunikationen till taxibilarna.

Vad söker du?

  • Lättläst
  • Översätt

Nyheter

12 juni 2020 | Nyheter

Måndag 15 juni stängs alla framdörrar igen

Under en period har du kunnat gå på bussarna genom framdörrarna när du rest i södra Halland. Det kommer du inte längre kunna göra. Från och med den 15 juni går det inte längre att gå på någon av våra bussar genom framdörrarna. Det handlar om förarnas arbetsmiljö i covid-19-tider.

Det är inte gratis att resa med oss
Kom ihåg att du måste ha en giltig biljett innan du stiger ombord på våra bussar. Eftersom bussens främre del är avstängd kan du inte köpa din biljett ombord. Våra förare kommer alltså inte sälja eller kontrollera några biljetter ombord. Dock kommer våra kontrollanter finnas ombord i vår trafik, så det är viktigt att du har en giltig biljett.


Så här kan du köpa din biljett:

  • Köp din enkelbiljett i vår app, i våra biljettautomater, hos våra kundservicebutiker eller återförsäljare.
  • Köp din biljett med reskassa i våra biljettautomater, hos våra kundservicebutiker eller återförsäljare.
  • Aktivera väntande period, resa eller resdag hos våra återförsäljare och i våra kundservicebutiker.


Ett stort tack till alla våra resenärer som visar hänsyn och hjälper till att förbättra förarnas arbetsmiljö!