Fortsatta tekniska störningar som påverkar serviceresor till söndag kväll

UPPDATERING onsdag kl: 16:30:
Inget nytt! De tekniska störningarna är inte åtgärdade och prognosen för normal trafik ligger kvar till på söndag kväll. Störningen påverkar sjukresor, färdtjänst och skolskjuts med taxi. Vi fortsätter därför att vädja till alla som har en serviceresa (sjukresa, färdtjänst eller skolskjuts) med taxi som inte måste genomföras just nu, att om möjligt ta den resan vid ett senare tillfälle. Ingen trafik är inställd och de allra flesta serviceresorna kommer att kunna genomföras, men med förseningar. Det är en omfattande teknisk störning hos en underleverantör, orsakad av en riktad IT-attack som påverkar datakommunikationen till taxibilarna.

Vad söker du?

  • Lättläst
  • Översätt

Nyheter

19 augusti 2019 | Nyheter

När Stadsfesten flyttar in - flyttar stadsbussarna ut

När området runt Stora torg blir Halmstads Stadsfest och fylls med olika aktiviteter, scener, knallar och massor med glada människor flyttar bussarna tillfälligt från Stora torg. Under Stadsfesten i Halmstad kommer de flesta av Hallandstrafikens bussar inte att kunna angöra Stora torg och Österskans. Bussflytten från Stora torg och Österskans gäller från fredag (23 aug) kl 13:00, till och med söndag 25 augusti. Busstrafiken kör normalt igen från och med måndag den 26 augusti.

Linjerna som påverkas är 10, 20, 30, 40, 50, 65 och 70. De kan inte angöra varken Stora Torg eller Österskans. Vi hänvisar i stället resenärerna till Resecentrum eller Västerbro.

Linjerna 60, 62, 63 och 64 kan inte angöra Stora Torg men stannar på Österskans eftersom de angör hållplatsläge C och D på Fredsgatan.
- För den som har tider att passa i anslutning till bussresan, är rådet att ta till lite extra marginal, säger Yasmine Möllerström Henstam, Hallandstrafikens kommunikationschef.

Själva förändringen i sig innebär varken förändringar eller förseningar för linjerna,
-Men det kan förstås uppstå förseningar när det är många Stadsfestare som rör sig i området, säger Yasmine och avslutar med:
-Ett tips kan ju vara att lägga tiden på bussresan i stället för på bilresan och letandet efter p-platser runt Stora torg, säger Yasmine Möllerström Henstam.