Fortsatta tekniska störningar som påverkar serviceresor till söndag kväll

UPPDATERING onsdag kl: 16:30:
Inget nytt! De tekniska störningarna är inte åtgärdade och prognosen för normal trafik ligger kvar till på söndag kväll. Störningen påverkar sjukresor, färdtjänst och skolskjuts med taxi. Vi fortsätter därför att vädja till alla som har en serviceresa (sjukresa, färdtjänst eller skolskjuts) med taxi som inte måste genomföras just nu, att om möjligt ta den resan vid ett senare tillfälle. Ingen trafik är inställd och de allra flesta serviceresorna kommer att kunna genomföras, men med förseningar. Det är en omfattande teknisk störning hos en underleverantör, orsakad av en riktad IT-attack som påverkar datakommunikationen till taxibilarna.

Vad söker du?

  • Lättläst
  • Översätt

Nyheter

29 januari 2019 | Nyheter

Nya väderskydd

Smålandsgatan i Varberg, Grimetons kyrka och Solgården i Våxtorp. Se där, tre av hållplatserna i länet som fått nya väderskydd.
-Vi byter kontinuerligt ut gamla väderskydd som gjort sitt. De här tre är några av de vi precis bytt ut, säger Anneli Westlund, Hallandstrafikens utvecklare av infrastrukturen i norra Halland.

Byten av väderskydd sker kontinuerligt i hela Halland när de gamla har gjort sitt. Men alla gamla väderskydd kan inte bytas på en gång.
-Vi byter ut de som är i sämst skick först förstås men vi tar också hänsyn till hur resandet ser ut. De som är i sämst skick och har många påstigande kommer tidigare i kön, säger Anneli Westlund.

Sammanlagt byter Hallandstrafiken ut ett 30-tal väderskydd varje år.
(På bilden syns det nya väderskyddet på Smålandsgatan i Varberg.)