Vad söker du?

chat_bubble
Chatta med oss!
close

Nyheter

13 juni 2019 | Nyheter

På måndag blir det garanterat sommar

Från den 17 juni gäller sommar i Hallandstrafikens busstidtabeller. Det sker några justeringar i trafiken som nu anpassas efter sommarresandet. Sök alltid resan i Reseplaneraren i appen eller på hemsidan, för att se hur resan påverkas. Några av våra hållplatser byter också namn från måndag. Här har vi sammanställt de största förändringarna som gäller från och med måndagen den 17 juni.

Sommarlinje 69 Halmstad Tylösand-Resecentrum-Hagön
Linjen förlängs till Gröningens havsbad och trafikerar havsbadet måndag-söndag mellan kl 10:00-17:00. En ny hållplats med väderskydd finns precis vid Gröningen. 
Dessutom förlängs trafiken mellan Resecentrum och Tylösand måndagar till fredagar till kl 22:00. Det blir också timmestrafik mellan Resecentrum och Tylösand på måndagarna mellan 23:00 och 02:00 för att gäster till och från Måndagsklubben ska kunna åka buss.

Linje 10/50 Halmstad mot Vallås
Sträckan på Nyatorp förbi hållplatserna Frögatan och Nyatorp kommer under sommaren att trafikeras av linje 10 i stället för som idag av linje 50. Detta innebär kortare restid till och från Vallås för linje 50.

Linje 62 Halmstad mot Söder
Linjen får ändrad körväg på Söder och trafikerar nu östra delen av Söder och förlängs ner till den helt nya hållplatsen Småbåtsgatan. Slingan runt Söder försvinner och bussen kör samma sträcka i båda riktningarna. Följande hållplatser dras in när linje 62 ändrar körväg: Patrikshill, Fiskaregatan, Söder och Pontongatan. 
Följande hållplatser tillkommer i stället: Matadorgatan och Småbåtsgatan. Kattegattsgymnasiets hållplats mot centrum flyttas närmare Slottsjordsvägen. Skälet till förändringen är att trafiken nu koncentreras till de delar av Söder där flest människor både bor och arbetar. Även Kulturskolans nya placering på Söder påverkar förändringen.

Nytt om hållplatser
I Varberg byter hållplats Målet namn till Tranebergsgatan och hållplats Nöjesparken byter namn till Varberg Arena. Hållplatsen Kolid dras in och en ny hållplats, Under Åsen, tillkommer. I Falkenberg byter hållplatsen Hantverksgatan (nya COOP) namn till Söderbro Centrum.