Plexiglas vid förarhytten

07 maj 2020 | Nyheter

Just nu arbetar vi med att montera plexiglas vid förarhytten ombord på våra bussar. Med denna åtgärd vill vi bidra till minskad smittspridning av coronaviruset. Vi vill förbättra arbetsmiljön för våra förare och vi vill att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Ambitionen med att montera plexiglas är att kunna öppna framdörrarna på bussarna igen.

 

Vad innebär detta?
När plexiglasen är färdigmonterade återgår vi till att öppna framdörrarna på våra bussar och du kan då återigen stiga på vid dessa. Det innebär att du kan visera din förköpta biljett ombord hos bussföraren. Du kan också aktivera din period eller resa, samt köpa din biljett med reskassa ombord.

Däremot kan du fortsatt INTE köpa din biljett ombord på bussarna med betalkort! Om du vill betala din resa med betalkort hänvisar vi dig till vår app, våra biljettautomater, våra kundservicebutiker eller återförsäljare.

 

När öppnas framdörrarna?
När plexiglasen är färdigmonterade på tillräckligt många bussar inom ett område så återgår vi till att öppna framdörrarna på våra bussar. Imorgon den 8 maj öppnar framdörrarna på i stort sett alla våra bussar i södra Halland, med vissa undantag. Till exempel bussarna i Laholm samt de gröna bussarna, som har fortsatt påstigning via dörren i mitten eller längst bak. Om du kan stiga på via framdörren eller inte ser du enklast på framdörren. Om det finns en lapp som hänvisar till bakre dörren så är det fortfarande bakdörren som gäller på denna buss.

Frågan och arbetet med plexiglas är högt prioriterat även i norra Halland, men inget datum är satt ännu. Dock gäller samma förutsättningar här, att när tillräckligt många fordon är monterade inom ett geografiskt område så öppnas framdörrarna.

Tänk på att även fortsättningsvis skall biljett vara köpt innan du stiger ombord oavsett om det sker via fram- eller bakdörrarna.