Gränskontroller vid Hyllie station

02 juni 2016 | Nyheter

Identitetshandling

För nordiska medborgare och personer som har uppehållstillstånd i ett nordiskt land räcker det med ett giltigt pass, nordiskt körkort eller giltigt id-kort utfärdat i ett nordiskt land. 

Barn under 18 år som reser i sällskap med föräldrar med giltig ID-legitimation med foto eller pass, behöver inte visa identitetshandling.

Resa från Danmark till Sverige

Från och med midnatt, natten mot torsdag 4 maj 2017 kommer gränskontrollen att ske på den svenska sidan vid Hyllie station.
Vid eventuella förseningar som uppstår vid Hyllie station kan du som ska resa vidare norrut komma att behöva byta till nästa Öresundståg på Malmö C.

Resa från Sverige till Danmark

Tågen från Sverige till Danmark påverkas inte av gränskontroller.

På grund av förseningar kan det dock hända att tåget inte stannar vid Copenhagen Airport utan stannar på Tårnby station istället, 3 minuter förbi Copenhagen Airport. Om du ska till flygplatsen, gå då av i Tårnby och stanna kvar på samma plattform. Där väntar du på nästa tåg som går tillbaka till Copenhagen Airport. Om detta skulle hända kommer du att informeras av tågvärd och din restid till flygplatsen blir då cirka 15 minuter längre.

Kortare restid och fler avgångar från 4 september

Ett intensivt arbete har pågått sedan gränskontrollerna på Kastrup togs bort i maj. Det har nu arbetats fram betydande förbättringar för resor över Öresundsbron. Fler avgångar mellan Malmö C och Köpenhamn H, samt förkortad restid från Köpenhamn H till Malmö C och vidare norrut.

Läs mer om förbättringarna från 4 september »