Sandra Bergqvist från Fagered är sommarens vloggare

15 juni 2018 | Nyheter

Sandra Bergqvist, 27, från Fagered utanför Falkenberg är Hallandstrafikens videobloggare i sommar. Det blir alltså Sandra som ska visa upp Sommarhalland under en månad i Hallandstrafikens digitala kanaler.

När Sommarkortet börjar gälla idag (15 juni), börjar också Sandra Bergqvist sitt arbete som videobloggare. Uppdraget är att filma och visa Sommarhalland på sitt personliga sätt, i olika filmer.
-Det ska bli jättekul att få resa runt i Halland med en videokamera och Sommarkortet. Halland är hemma för mig och jag hoppas kunna visa några av de finaste ställena och roligaste aktiviteterna jag vet. Det fina med Halland är ju att det finns något för alla, säger Sandra.

Sandra Bergqvist kommer till sommarjobbet som vloggare med en färsk examen från medieentreprenörsprogrammet i Kalmar. I CV:t finns också studier i journalistik och modedesign. Och mycket film förstås.
-Jag har alltid älskat att skapa och filmformatet är något som jag verkligen fastnat för under de senaste åren. Med utbildningen har jag fått utveckla det intresset och även fått en bred grund att stå på.

Vad det blir för vlogginlägg är inte klart än. Den närmaste tiden kommer att gå åt till planering.  
-Jag vet ju att trakterna kring Åkulla är väldigt fina och att det finns kul aktiviteter längs stranden i Varberg, så något därifrån kommer säkert, säger Sandra.

Det var i april som Hallandstrafiken, för andra året, annonserade efter videobloggare. Efter en urvalsprocess och intervjuer föll valet på Sandra Bergqvist.
- Vi hade från början en plan att ha två vloggare men under processen så föll det sig naturligt att i sommar anställa en vloggare. Det blev Sandra och det känns jättebra, säger Yasmine Möllerström Henstam, kommunikationschef på Hallandstrafiken.
Sandra Bergqvist kommer att jobba under en månad som Hallandstrafikens vloggare. Hennes filmer kommer att visas i Hallandstrafikens digitala kanaler från den 15 juni och framåt, samma dag som Sommarkortet börjar gälla.