Fortsatta tekniska störningar som påverkar serviceresor till söndag kväll

UPPDATERING onsdag kl: 16:30:
Inget nytt! De tekniska störningarna är inte åtgärdade och prognosen för normal trafik ligger kvar till på söndag kväll. Störningen påverkar sjukresor, färdtjänst och skolskjuts med taxi. Vi fortsätter därför att vädja till alla som har en serviceresa (sjukresa, färdtjänst eller skolskjuts) med taxi som inte måste genomföras just nu, att om möjligt ta den resan vid ett senare tillfälle. Ingen trafik är inställd och de allra flesta serviceresorna kommer att kunna genomföras, men med förseningar. Det är en omfattande teknisk störning hos en underleverantör, orsakad av en riktad IT-attack som påverkar datakommunikationen till taxibilarna.

Vad söker du?

  • Lättläst
  • Översätt

Nyheter

01 mars 2019 | Nyheter

Tågstopp mellan Mölndal och Göteborg

Dagtid under både onsdag 17/4 och (skär)torsdag 18/4 kommer delar av Göteborgs Central att vara avstängd för Trafikverkets spårarbeten. Avstängningen påverkar Öresundståg som använder en del av de avstängda spåren på Göteborg C.
Öresundståg kommer därför att få Mölndal som start- och slutstation dagtid (10:00-18:00) den 17 och 18 april. Ordinarie Kungsbackapendeln ersätter därför mellan Mölndal - Göteborg C- Mölndal. Sök resan i Reseplaneraren på hallandstrafiken.se och se hur resan påverkas. Räkna med lite längre restider.

Varför kan inte Öresundståg köra hela vägen till Göteborg när Kungsbackapendeln kan det?
Sträckan Göteborg-Mölndal-Göteborg kommer att kunna köras med ordinarie pendeltåg (Kungsbackapendeln), då de inte använder samma spår på Göteborg C som Öresundståg. Trafikverkets banarbete påverkar de spår som Öresundståg använder.