Fortsatta tekniska störningar som påverkar serviceresor till söndag kväll

UPPDATERING onsdag kl: 16:30:
Inget nytt! De tekniska störningarna är inte åtgärdade och prognosen för normal trafik ligger kvar till på söndag kväll. Störningen påverkar sjukresor, färdtjänst och skolskjuts med taxi. Vi fortsätter därför att vädja till alla som har en serviceresa (sjukresa, färdtjänst eller skolskjuts) med taxi som inte måste genomföras just nu, att om möjligt ta den resan vid ett senare tillfälle. Ingen trafik är inställd och de allra flesta serviceresorna kommer att kunna genomföras, men med förseningar. Det är en omfattande teknisk störning hos en underleverantör, orsakad av en riktad IT-attack som påverkar datakommunikationen till taxibilarna.

Vad söker du?

  • Lättläst
  • Översätt

Nyheter

20 mars 2019 | Nyheter

Tågstopp mellan Falkenberg och Göteborg hela påskhelgen

AVSLUTAT!

Banarbetet är nu avslutat och tågtrafiken har återgått till ordinarie trafik.

 

Planerar du att resa med Öresundståg till eller från Halland under påskhelgen? Då ska du absolut läsa mer här.
Det blir totalstopp för Öresundstågen mellan Falkenberg och Göteborg hela påskhelgen på grund av banarbeten. Enklast är att söka din resa i Reseplaneraren på hallandstrafiken.se för att se hur din resa påverkas och kommer genomföras. Räkna med längre restid.

När Trafikverket bl.a. ska byta växlarna vid Varberg station, innebär det att alla Öresundståg mellan Falkenberg och Göteborg (och omvänt), är helt inställda från 18 april (skärtorsdag) kl 21:00 till den 22 april (annandag påsk) kl 11:00. Buss och ordinarie pendeltåg (Kungsbackapendeln) ersätter inställda Öresundståg. Våra informatörer finns på plats på Falkenberg station, Varberg station och Kungsbacka Hede station för att visa vägen till bl.a. ersättningsbussarna. Räkna med längre restid. Sök resan i Reseplaneraren på hallandstrafiken.se för att se hur resan påverkas.

Tågtrafiken från Falkenberg söderut avgår från spår 4 under påskhelgen istället för ordinarie spår 1.


Varför kan Kungsbackapendeln köra från Kungsbacka Hede och in till Göteborg, när inte Öresundståg kan göra det?
Västkustbanan norr om Kungsbacka är öppen för tågtrafik som vanligt även under påsken. Det är därför Öresundstågen är inställda mellan Falkenberg och Göteborg C och det är därför ordinarie pendeltåg (Kungsbackapendeln) kan köra mellan Kungsbacka Hede och Göteborg C.
 

Varför kör inte ersättningsbussen direkt till Göteborg?
Det normala är att inställda tåg ersätts med buss. Men när trafiksituationen är mycket ansträngd och sårbar i Göteborg kommer sträckan Göteborg C –Kungsbacka Hede och omvänt, att köras med ordinarie pendeltåg (Kungsbackapendeln), i stället för med buss. Reseplaneraren på hemsidan är uppdaterad med alla tåg- och busstider.

 

Senast uppdaterad 11:45