{"controller"=>"public/articles", "action"=>"show", "url"=>"tagvard-i-hjartat"}

Tågvärd i hjärtat

08 september 2017

Möt tågvärden Valmir ”Valle” Vishaj som jobbar som tågvärd ombord på Öresundstågen. På Öresundstågen är det många som jobbar för att du som resenär skall få en trevlig resa. Du möter dom ombord på tågen eller kanske på perrongen.

 

Hur länge har du arbetat som tågvärd på Öresundstågen?

Jag började i januari 2009 och är så nöjd med mitt yrkesval. Bredvid mitt jobb som tågvärd arbetar jag också med vår internservice och ser till att all teknik som kollegorna behöver fungerar.

 

Vad är bäst med ditt jobb?

Det bästa är helt klart mötet med alla resenärer. Jag älskar att få människor att trivas under färden och vid behov hjälpa dem med anslutningar och byten. Jag är tågvärd i mitt hjärta, jag vill gärna hjälpa mina kunder så mycket jag kan.

 

Har du några bra råd till kunderna för att de ska få en trevlig resa?

Ibland möter jag stressade resenärer som ska med flyget och har valt ett tåg med snäv tidsmarginal. Mitt tips är att ta ett tidigare tåg, checka in på flygplatsen i god tid och få en avkopplande stund innan planet ska lyfta.

 

Berätta lite om dig själv och din väg till tågvärdsjobbet?

Jag är 32 år, född i Kosovo och kom till Sverige 1993 med min familj. I botten är jag energi- och ventilationskonsult men har även haft butiksjobb inom ljud, bild, tele och data. När jag fick chansen att utbilda mig till tågvärd tvekade jag inte, jag älskar att jobba med människor och ge dem god service. 

 

Vad gör du på fritiden?

Jag umgås med familj och vänner. Min träning tar en del tid då jag både styrketränar och spelar badminton.

 

Foto: Eva Kronfält Thorvinger