Fortsatta tekniska störningar som påverkar serviceresor till söndag kväll

UPPDATERING onsdag kl: 16:30:
Inget nytt! De tekniska störningarna är inte åtgärdade och prognosen för normal trafik ligger kvar till på söndag kväll. Störningen påverkar sjukresor, färdtjänst och skolskjuts med taxi. Vi fortsätter därför att vädja till alla som har en serviceresa (sjukresa, färdtjänst eller skolskjuts) med taxi som inte måste genomföras just nu, att om möjligt ta den resan vid ett senare tillfälle. Ingen trafik är inställd och de allra flesta serviceresorna kommer att kunna genomföras, men med förseningar. Det är en omfattande teknisk störning hos en underleverantör, orsakad av en riktad IT-attack som påverkar datakommunikationen till taxibilarna.

Vad söker du?

 • Lättläst
 • Översätt

Nyheter

08 juni 2022 | Nyheter

Trafiken i sommar

Sommartidtabell från 13 juni

Den 13 juni börjar sommartidtabellen gälla, och den gäller fram till och med den 14 augusti. För att få reda på hur detta påverkar dig är det enklast att söka din resa i vår app eller i reseplaneraren här på hemsidan. Här kan du även hitta och ladda ner just din tidtabell »

Som vanligt innebär sommartidtabellen att vi anpassar trafiken efter hur man reser på sommaren. Bland annat går linje 19 mellan Tylösand via centrum till Hagön under sommaren. Linje 15 som går mellan Varbergs bussterminal och Getterön får fler turer på vardagarna och går även på helgen. 

Här nedanför kan du läsa om de största förändringarna i samband med tidtabellsskiftet och under sommaren. 

Linje 615

Turen som går kl. 4.44 från Varbergs bussterminal till Åsa, tas bort. Detta beror på att det inte finns något anslutande tåg och eftersom linjens huvuduppdrag är att passa tågen till och från Åsa, så tas denna tur bort. Både turen före och efter passar till tåget. 

Åkturen

I sommar kan du återigen hoppa på bussen som tar dig från Varberg till den underbara landsbygden. Åkturen körs mellan 13 juni och 14 augusti, i en runda som startar och slutar på Varbergs bussterminal. Hela turen tar cirka 1 timme och 45 minuter. Läs mer om Åkturen här »

11 juli – 14 augusti

Under sommaren är läget ansträngt för vårt trafikföretag Nobina, som kör större delen av vår linjetrafik. Därför kommer busstrafiken justeras något under en kortare period mellan den 11 juli till den 14 augusti. 

Linje 320 (Halmstad – Laholm), Linje 400 (Halmstad – Hyltebruk) och Linje 614 (Varberg – Åsa) ställs in under denna period. 

Anledningen till att vi väljer just dessa direktlinjer är att vi vet att resandet minskar på dessa linjer under sommaren, när många har semester och inte reser till jobb och skola. Det finns dessutom andra busslinjer på samma stäcka att resa med istället:

 • Istället för linje 320 kan du resa med linje 324 som går mellan Halmstad och Laholm via Trönninge, Genevad och Veinge. Alternativt tar du tåget mellan Halmstad och Laholm och sedan linje 1 in till Laholms bussterminal. 
 • Istället för linje 400 kan du resa med linje 401 som går mellan Halmstad och Hyltebruk via Oskarström, Torup och Rydöbruk. Alternativt tar du linje 410 som går mellan Halmstad och Hyltebruk via Oskarström, Torup och Kinnared. Från Oskarström finns fler linjer att välja mellan. 
 • Istället för linje 614 kan du resa med linje 615 som går mellan Varberg och Åsa via Bua, Väröbacka och Frillesås. 

Vi kommer även anpassa antalet bussar som kör på linje 1 i Falkenberg efter hur många som reser med tågen. 

Från den 15 augusti kommer busslinjerna gå som vanligt igen. 

Förändringar i tågtrafiken

Öresundståg och Pågatåg

I Skåne bygger Trafikverket dubbelspår mellan Ängelholm och Maria station i norra Helsingborg. Mellan den 13 juni till den 5 augusti påverkar detta tågtrafiken. Öresundståget kommer köra en annan väg och stannar inte i Landskrona och Helsingborg. Buss kommer ersätta Öresundståget mellan Helsingborg och Ängelholm. Dessutom ställs Pågatågen in mellan Helsingborg och Halmstad. 

Som du antagligen märkt har en del av Öresundstågen ersatts av lila Pågatåg och gul/grå Västtåg mellan Göteborg och Halmstad sedan december förra året. Detta kommer fortsätta fram till december i år. Här ser du vilka avgångar som ersätts:

4 juli – 5 augusti

Från Göteborg:  
Morgon Eftermiddag
5.10 15.10
  16.10

 

Från Halmstad:  
Morgon Eftermiddag
7.26 17.26
  18.26

 

8 augusti – 9 december

Från Göteborg:  
Morgon Eftermiddag
7.10 15.10
8.10 16.10

 

Från Halmstad:  
Morgon Eftermiddag
5.26 15.26
6.26 18.26

 

Västtågen Varberg – Göteborg

Efter midsommar senareläggs första turen från Göteborg till Varberg med en timme. Detta beror på arbeten med Västlänken. 

Västtågen Varberg - Borås

Den 8 augusti öppnas Viskadalsbanan för tågtrafik igen. Under vissa tider kör dock buss istället för tåg. Anledningen är att banan är upptagen av godståg med tunga laster som kör tågen med lägre hastighet. Sök din resa för att se vilka turer detta gäller. 

Krösatågen

Krösatågen är inställda mellan Halmstad och Torup från den 12 augusti till mitten av oktober. Detta på grund av banarbete. Tågen ersätts med buss under tiden. 

Kungsbackapendeln

Från den 24 juni byter Kungsbackapendeln tidtabell på grund av arbeten med Västlänken. Detta påverkar även busstrafiken i Kungsbacka som är planerad att passa till tågen. Läs mer på Västtrafiks hemsida »

Hållplatsförändringar

Falkenberg:

 • Hållplats Veka flyttas ca 300 meter söderut. Påverkar linje 509.
 • Hållplats ”Ullared” blir ”Ullareds bussterminal” och hållplatslägena får nya bokstäver. Bussarna kommer ändå avgå från samma platser som idag. Påverkar linje 555, 556, 557, 558, 560, 651, 959.    

Varberg:

 • Leopardgatan och Gasellgatan tas bort. Påverkar linje 660, 661, 690, 691.
 • Egils gränd flyttar ca. 200 meter mot sydväst och byter namn till Nya Brunnsberg. Påverkar linje 11.
 • På Varbergs bussterminal kommer linje 11 avgå från läge B, i stället för läge C.
 • Ekelid blir ny hållplats mellan Grimmareds kyrka och Långared. Påverkar linje 664.