Fortsatta tekniska störningar som påverkar serviceresor till söndag kväll

UPPDATERING onsdag kl: 16:30:
Inget nytt! De tekniska störningarna är inte åtgärdade och prognosen för normal trafik ligger kvar till på söndag kväll. Störningen påverkar sjukresor, färdtjänst och skolskjuts med taxi. Vi fortsätter därför att vädja till alla som har en serviceresa (sjukresa, färdtjänst eller skolskjuts) med taxi som inte måste genomföras just nu, att om möjligt ta den resan vid ett senare tillfälle. Ingen trafik är inställd och de allra flesta serviceresorna kommer att kunna genomföras, men med förseningar. Det är en omfattande teknisk störning hos en underleverantör, orsakad av en riktad IT-attack som påverkar datakommunikationen till taxibilarna.

Vad söker du?

  • Lättläst
  • Översätt

Nyheter

09 augusti 2022 | Nyheter

Trafikförändringar 15 augusti

Den 15 augusti börjar vår nya hösttidtabell att gälla. För att få reda på hur detta påverkar dig är det enklast att söka din resa i vår app eller i reseplaneraren här på hemsidan. Här kan du även hitta och ladda ner just din tidtabell.

Här nedanför kan du läsa om de största förändringarna i samband med tidtabellsskiftet, samt en del tågförändringar.

Linje 324

Avgångstiderna för linje 324 från Halmstad mot Laholm kommer tidigareläggas med 4 eller 2 minuter. Detta är för att bussen ska hålla tiden bättre. 

Linje 666 & 555 - test av extra nattstopp

I samband med trafikförändringarna kommer vi starta ett test med extra nattstopp på dessa två linjer. Om testet fungerar bra, kommer lösningen sättas in på fler linjer. 

Under en provperiod kommer vi erbjuda extra nattstopp på två linjer:
•    Linje 666 i Varberg (Varberg – Träslövsläge – Tvååker - Skällinge)
•    Linje 555 i Falkenberg (Falkenberg – Ullared) 

Provperioden kommer börja den 15 augusti och pågå minst hela 2022. 

Vad innebär extra nattstopp?
Extra nattstopp innebär att du som åker ensam ska kunna be föraren att stanna mittemellan två busshållplatser. Så att du kan gå av där det känns bäst för dig helt enkelt. 

Du kan begära extra nattstopp från klockan 21.00 till och med sista turen. 

Du måste anmäla att du vill att föraren ska göra ett extra nattstopp direkt när du går på bussen. Om något händer under resan, anmäler du stoppet senast vid hållplatsen innan du vill att föraren ska stanna. Det är föraren som avgör om det är möjligt att stanna där du önskar. Eftersom det extra nattstoppet inte stannar vid en ordinarie hållplats kan det vara svårare att gå av bussen. Har du exempelvis rullstol, rullator eller liknande som gör det svårt för dig att gå av, kan vi tyvärr inte erbjuda ett extra nattstopp. 

När du ska kliva av öppnar föraren bara framdörren och släpper av bara dig. Bakdörren hålls stängd. Reser du med barnvagn och inte kan gå av genom framdörren, kan föraren öppna bakdörren för dig. 

Extra nattstopp gäller bara om du reser och ska gå av ensam. 

Varför testar vi extra nattstopp?
Anledningen till att vi nu testar extra nattstopp är för att du ska känna dig extra trygg när du går från bussen, så att du kan ta dig hem tryggt även på natten. 

Förändringar i tågtrafiken

Öresundståg

Som du antagligen märkt har en del av Öresundstågen ersatts av lila Pågatåg och gul/grå Västtåg mellan Göteborg och Halmstad sedan december förra året. Detta kommer fortsätta fram till december i år. Här ser du vilka avgångar som ersätts:

8 augusti – 9 december

Från Göteborg  
Morgon

Eftermiddag

7.10 15.10
8.10 16.10

 

Från Halmstad  
Morgon Eftermiddag
5.26 15.26
6.26 18.26

 

Krösatågen

Krösatågen är inställda mellan Halmstad och Torup från den 12 augusti till mitten av oktober. Detta på grund av banarbete. Tågen ersätts med buss under tiden. 

Västtågen Varberg - Borås

Den 8 augusti öppnades Viskadalsbanan för tågtrafik igen. Under vissa tider kör dock buss istället för tåg fram till 25 september, därefter ska tågen kunna trafikera fullt ut igen.