Trafikförändringar den 15 juni

02 juni 2020 | Nyheter

 

Nya nummer och färger på vår linjetrafik 

Från och med den 15 juni får vår linjetrafik nya nummer och färger. Vi har genomfört denna omstrukturering för att skapa en tydlig och enhetlig linjetrafik. Oavsett vart i Halland du än reser med oss, kommer vår linjetrafik numera att se likadan ut.

Hur ser vår nya linjetrafik ut då?
Från och med den 15 juni kommer samtliga stadsbussar att vara numrerade mellan 1–99. Huvudlinjerna inom stadstrafiken är ensiffriga mellan 1–9. Resterande stadsbussar har ett tvåsiffrigt linjenummer mellan 10–99. Regionbussarna hamnar slutligen på ett tresiffrigt nummer mellan 100 och 999.

För att skapa denna tydliga uppdelning av vår linjetrafik måste en del av våra linjer byta linjenummer. Du ser vilka linjer som byter nummer här bredvid.

 

Ökar tydligheten med färg
För att göra det ännu tydligare har dessutom varje linjenummer fått en egen linjefärg. Det innebär till exempel att linje 1 alltid är blå, oavsett om du reser med linje 1 i Laholm, Halmstad, Falkenberg eller Varberg. Är du nyfiken på vilken färg just din linje har? Ta en titt på färgkartan nedan!

 

 

 

 

 

Tidtabellskifte 15 juni 

Den 15 juni börjar vår nya sommartidtabell att gälla. Här kan du läsa om de största förändringarna som sker i vår trafik i samband med tidtabellsskiftet. De mindre justeringarna hittar du enklast i reseplaneraren - antingen i vår nya app eller på hallandstrafiken.se.
 

LAHOLM

Stationspendel med linje 1
Den största trafikförändringen är att Laholm får en egen stationspendel, som delvis körs av en ny elbuss! Nya linje 1trafikerar mellan Laholms bussterminal och järnvägsstationen. Linjen passar samtliga avgångar och ankomster för Öresundståg och Pågatåg.
Det innebär att linje 224 försvinner och att linje 320 och 324 inte längre trafikerar sträckan till järnvägsstationen.

 

Hållplats Laholm station läge A och B
Hållplats Laholm station läge A och B (lägena på bron) dras tillfälligt in på grund av ombyggnation. Vi hänvisar dig till läge C under sommaren. Ombyggnationen beräknas vara klart till hösten 2020.

 

HALMSTAD

Ändrad körväg på linje 314
Linje 314, Halmstad - Trönninge - Gullbranna – Eldsberga, körs från och med 15 juni inte längre som en ringlinje.
Linjen kör numer alltid till och från Eldsberga via Påarp/Laxvik/Gullbranna.

Hållplatser som inte längre trafikeras av linje 314 är Påarpsvägen, Stora Böslid, Färdvägen, Metallvägen, Kistingevägen och Klastorpsvägen. Förändringen innebär förbättrad restid för Gullbranna och Påarp/Laxvik under delar av dygnet.

 

FALKENBERG

Linje 555 blir två linjer
Linje 555 mellan Falkenberg och Ullared/Älvsered har tidigare haft olika körvägsvarianter. Vissa turer har gått hela vägen från Falkenberg till Älvsered, medan andra turer har vänt i Ullared. För att göra det tydligare så har linjen delats upp till två linjer; 555 och 560.
Nya linje 555 trafikerar mellan Falkenberg och Ullared, med fler avgångar på natten. Linje 560 trafikerar mellan Ullared – Älvsered. Den anpassade trafiken till och från Ullared gör det lättare att byta till andra linjer. Dessutom är trafiken även mer anpassad efter Gekås öppettider.

 

Linje 517 struktureras upp
Linje 517 mellan Falkenberg och Bjärnared har tidigare haft många olika körvägsvarianter. Det finns inte längre något behov av morgonturen från Falkenberg via Skrea och Heberg, därför tas den bort. Från och med den 15 juni går samtliga turer med linje 517 mellan Falkenberg– Asige – Abild. Det blir med andra ord tydligare för dig som kund. Linjen kör dessutom där det numera finns ett resebehov.

 

VARBERG

Minskad trafik på linje 661 och 662
Eftersom få reser på linje 661 mellan Varberg och Karl Gustav och linje 662 mellan Varberg och Valinge dras följande tre turer in:
Linje 661, vardagar kl. 22.10
Linje 661, lördagar kl. 20.47
Linje 662, lördagar kl. 20.27

 

 

Hållplatser som byter namn

Gammalt namn:

Nytt namn:

Ry

Ryaberg

Borgasgård A o B

Borgasvägen

Torup

Torup station

Laholm Järnvägsstationen

Laholm station

Landeryd

Landeryd station

Steninge Mannakull

Steninge skola

Skrea Station

Skea Stationsväg

Grinden

Turbingatan norra

Turbingatan

Turbingatan södra

Stommen

Göthriks väg

Hyltebruks idrottsplats

(Hyltebruk) Idrottsgatan

Rolfstorp Enelundsvägen B

Rolfstorp Gunnevi B

Wrangelsrovägen

Skahalsvägen

Hebergs station

Heberg södra

Skogstorp Kiosken

(Skogstorp) Liljevägen

Brännögård

Brännögård norra

Brännö

Brännögård södra