Åkturen - Upplev landsbygden med buss

22 juni 2018 | Nyheter


Från 1 maj körs busslinjen Åkturen som knyter ihop Varbergs innerstad med Åkulla bokskogar och alla dess sevärdheter och natur längs vägen.

Mellan maj och september kan du på ett smidigt sätt nå populära besöksmål längs med sträckan.

Åkturen avgår från Varbergs Station fyra gånger om dagen och tar knappt två timmar från början till slut. Man kan välja att åka hela rundturen i ett stycke eller hoppa av på något av alla härliga ställen på vägen för att ta nästa buss.

Så ta med barnen, plocka med farmor eller ta med vännerna på en härlig dagsutflykt till Åkulla bokskogar!

Sträckan trafikeras:

1 maj – 17 juni: lördag, söndag och helgdag
18 juni – 12 augusti: alla dagar i veckan
13 augusti – 30 september: lördag, söndag och helgdag

Biljetter

En dagsbiljett kostar 75 kronor för en vuxen, 45 kronor för ungdomar och 135 kronor för duo- eller familjebiljett (upp till 2 vuxna och 3 barn/ungdomar). Utöver detta gäller Hallandstrafikens samtliga biljetter och periodkort med rätt geografisk gilltighet.

Tider

Åkturen avgår från Varbergs Station fyra gånger om dagen och tar knappt två timmar från början till slut. Tidtabellen finns tillgänglig i Reseplaneraren så du lätt kan hitta den resa som passar dig bäst.

Avgångar från Varbergs Station:
09.40, 11.40, 14:20, 16.20

Åkturen drivs av Varbergs kommun och Länsstyrelsen i Halland län i samarbete med Hallandstrafiken och besöksmålen längs linjen. Projektet omfattar en två-årig testperiod med säsongstrafik (2018 – 2019) och finansieras av Lokalt Ledd Utveckling Halland (LLUH), Varbergs kommun, Länsstyrelsen, och Hallandstrafiken. Du kan läsa mer om bakgrunden till projektet på LLUHs hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster under namnet Åkulla Express.

På visitvarberg.se/akturen kan du läsa mer om alla besöksmålen du kan hitta längs med linjen.