Vad söker du?

  • Lättläst
  • Översätt

Nyheter

07 september 2021 | Nyheter

Två besvärliga tillfällen på Västkustbanan i höst

Om du planerar en längre resa på Västkustbanan i höst kan det vara bra att lägga dessa datum på minnet. Under hösten är två tågstopp planerade, som kan göra din resa lite omständigare.  

Vid dessa två tillfällena kommer resan genom Halland och Skåne att ta längre tid. Vi rekommenderar därför att du är ute i extra god tid och har extra goda marginaler. Eller kanske till och med försöker resa vid en annan tidpunkt. Detta eftersom två stora arbeten pågår samtidigt – Varbergstunneln i Varberg och dubbelspårsutbyggnad vid Maria station i Skåne. Vid två tillfällen kommer alltså buss ersätta tågen samtidigt vid dessa arbeten.

Alla kommer såklart alltid fram till destinationen, men under de här dagarna kan det bli lite krångligare att resa och ta längre tid. Speciellt om du ska resa hela vägen mellan Göteborg och Skåne. Du kommer då få åka ersättningsbuss en bit av vägen, både i Halland och i Skåne.

Så vad är det som händer?

  1. I Skåne bygger Trafikverket dubbelspår mellan Ängelholm och Maria station i norra Helsingborg. Arbetet startade den 6 september och pågår till och med den 14 november, och innebär bland annat att Öresundståget kör en annan väg och inte stannar i Landskrona och Helsingborg. Buss kommer ersätta Öresundståget mellan Helsingborg och Ängelholm. Dessutom ställs Pågatågen in mellan Helsingborg och Halmstad. Du kan läsa mer om detta på Skånetrafikens hemsida »
     
  2. Under dessa 10 veckor kommer Västkustbanan dessutom stängas av i Halland vid två tillfällen. Detta på grund av arbetet med Varbergstunneln. 

Helgen 24–26 september:

Fredagen den 24 september fram till kl. 22.00: 
Öresundstågen går inte längre norrut än Falkenberg. Buss ersätter från Falkenberg upp till Göteborg.

Fredagen den 24 september efter kl. 22.00 - Söndagen den 26 september kl. 12.00:
Öresundstågen går inte längre norrut än Halmstad. Buss ersätter från Halmstad upp till Göteborg.

Söndagen den 26 september efter kl. 12.00: 
Öresundstågen går upp till Falkenberg igen. Buss ersätter från Falkenberg upp till Göteborg. 

Måndag till fredag 11–15 oktober mellan kl. 9.00-15.00:
Inga Öresundståg kan köra mellan Varberg och Falkenberg mellan kl. 9.00 och 15.00. Buss ersätter tåget på sträckan.