Fortsatta tekniska störningar som påverkar serviceresor till söndag kväll

UPPDATERING onsdag kl: 16:30:
Inget nytt! De tekniska störningarna är inte åtgärdade och prognosen för normal trafik ligger kvar till på söndag kväll. Störningen påverkar sjukresor, färdtjänst och skolskjuts med taxi. Vi fortsätter därför att vädja till alla som har en serviceresa (sjukresa, färdtjänst eller skolskjuts) med taxi som inte måste genomföras just nu, att om möjligt ta den resan vid ett senare tillfälle. Ingen trafik är inställd och de allra flesta serviceresorna kommer att kunna genomföras, men med förseningar. Det är en omfattande teknisk störning hos en underleverantör, orsakad av en riktad IT-attack som påverkar datakommunikationen till taxibilarna.

Vad söker du?

  • Lättläst
  • Översätt

Nyheter

10 september 2019 | Nyheter

Vilken succé - tågfesten med Krösatåget!

Folkligt festligt och fullspikat!
Ja det stämmer rätt så bra in på Hallandstrafikens extrainsatta Krösatåg till Tågdagarna i Landeryd i helgen. Både lördags- och söndagsturerna i båda riktningarna var fullsatta.
-De rapporter jag fått in säger att det var i princip fullsatt på båda tågen, båda dagarna från både Halmstad och Landeryd. Det känns jättebra att kunna visa upp de fina Krösatågen för så många, säger Yasmine Möllerström Henstam, kommunikationschef.

Det blev en lagom lördag (eller söndag!) för väldigt många tågentusiastiska hallänningar i alla åldrar. En dag med Krösatåget upp till frustande och stånkande ånglok, klassiska gula rälsbussar och gnisslande gamla SJ-vagnar eller små stationståg blev en perfekt helgsysselsättning för inte bara tågnördarna.
-Tågdagarna har blivit ett starkt event genom åren och vi är väldigt glada att våra extra Krösatåg blev välfyllda. Vi hade justerat lite i tidtabellen, med lite kortare uppehåll i Landeryd. De nya tiderna tror jag passade många mycket bättre, säger Yasmine Möllerström Henstam.
I Hallandstrafikens eventtält blev det mycket snack om tåg, tågtider, hållplatser och linjer.
-Det var en strid ström av folk som gärna ville veta mer om vår trafik, snurra på Snurrehjulet och vinna resepresentkortkort och få en hållbar tygpåse med den fräcka Krösatågsloggan på, säger Victor Karlsson, som var en av Hallandstrafikens medarbetare som fanns på plats under Tågdagarna.

Under Tågdagarna i Landeryd fanns även en Tipspromenad snittslad bland annat genom det uppställda Krösatåget och en uppskattad ansiktsmålning. Vinnarna i Tipspromenaden meddelas personligen i veckan och svaret på utslagsfrågan var att det just nu finns 1 414 hållplatser i Halland.

Foto: Peter Lindholm.