Vad söker du?

chat_bubble
Chatta med oss!
close

Nyheter

29 maj 2023 | Nyheter

Visste du att vi erbjuder nattstopp?

Sedan sommaren 2022 testar vi att erbjuda extra nattstopp på två av våra linjer. Extra nattstopp innebär att du som åker ensam ska kunna be föraren att stanna mitt emellan två busshållplatser. Så att du kan gå av där det känns bäst för dig helt enkelt. Vi kommer att testa nattstopp under hela 2023.

Linjerna som vi testar på är: 

  • Linje 666 i Varberg (Varberg – Träslövsläge – Tvååker - Skällinge)
  • Linje 555 i Falkenberg (Falkenberg – Ullared)

Vad innebär extra nattstopp?

Du kan begära extra nattstopp från klockan 21.00 till och med sista turen. Du måste anmäla att du vill att föraren ska göra ett extra nattstopp direkt när du går på bussen. Om något händer under resan, anmäler du stoppet senast vid hållplatsen innan du vill att föraren ska stanna. Det är föraren som avgör om det är möjligt att stanna där du önskar.

Eftersom det extra nattstoppet inte stannar vid en ordinarie hållplats kan det vara svårare att gå av bussen. Har du exempelvis rullstol, rullator eller liknande som gör det svårt för dig att gå av, kan vi tyvärr inte erbjuda ett extra nattstopp. När du ska kliva av öppnar föraren bara framdörren och släpper av bara dig. Bakdörren hålls stängd.

Reser du med barnvagn och inte kan gå av genom framdörren, kan föraren öppna bakdörren för dig. Extra nattstopp gäller bara om du reser och ska gå av ensam.

Varför testar vi extra nattstopp?

Anledningen till att vi testar extra nattstopp är för att du ska känna dig extra trygg när du går från bussen, så att du kan ta dig hem tryggt även på natten.