Sommarjobba som videobloggare

13 april 2018 | Nyheter


Gillar du att göra film och berätta en historia? Gillar du att resa? Har du idéer om sköna platser eller kul aktiviteter som ingen får missa i Halland? Då har vi sommarens roligaste jobb till dig.
Sommaren 2018 kommer vi för åttonde året i rad att presentera Sommarkortet, som man kan resa med hur mycket man vill, i hela Halland mellan 15 juni – 15 augusti. Det är här du kommer in i bilden.
Vi vill helt enkelt att du visar oss olika platser eller aktiviteter i Halland som man kan uppleva med Sommarkortet.
Så under en hel månad i sommar – antingen juni eller juli – vill vi att du reser runt i hela Halland med våra bussar och tåg med Sommarkortet i fickan, och skapar filmberättelser, som vi sedan publicerar i våra olika kanaler.

Om tjänsten
Vi söker två Videobloggare för tjänstgöring under juni eller juli. En kommer sommarjobba 1-30 juni och en 1-31 juli. I uppdraget ingår även en obligatorisk introduktionsdag i slutet av maj, preliminärt den 29 maj (09:00-15:00) i Falkenberg.

Tjänsten innebär att du på ett personligt och positivt sätt visar upp Halland från sin bästa sida och samtidigt lyfter möjligheterna med Sommarkortet och kollektivtrafiken. Vi ser väldigt gärna att de lite mindre kända och besökta platserna och aktiviteterna presenteras. Så gärna lite mer Landeryd än Tylösand!

Här är några av dina arbetsuppgifter:

  • Ditt uppdrag blir att skapa unika och inspirerande filmer, som visar vad Halland har att erbjuda och som har betydelse för dig eller personer i din omgivning.
  • Du producerar minst fem (5) filmer under din månad. Filmerna levereras löpande, är klara för publicering och vi vill ha minst en (1) film per vecka.
  • Varje film ska levereras i två versioner, en längre version (max tre minuter) och en kortare version på max 60 sekunder Dessutom ska minst en bild ur varje film bifogas. Till varje film ska även en kort text om innehåll och medverkande bifogas, (max 150 tecken med blanksteg).
  • Sommarkortet ska vara tydligt synligt i varje film och det måste vara möjligt att ta sig till destinationen eller aktiviteten med Sommarkortet.
  • Anställningens förutsättningar regleras i ett anställningsavtal.

Viktiga egenskaper

Du är en person som gillar film och att berätta och förmedla en historia. Har du ett speciellt intresse får det gärna komma fram i dina filmer.

Du är van att både filma och redigera, vet hur du får bra ljud och ljus att fungera i filmen samt har kunskap om videoformat för publicering av filmen. Vi ser helst att alla filmer textas.

Hallandstrafiken kommer inte att stå för någon utrustning alls, så du behöver ha egen utrustning för att kunna filma och redigera dina filmer. Som du förstår förväntar vi oss leverans av färdiga och kompletta produktioner.

Vi är intresserade av vloggare i alla åldrar. Ung eller äldre spelar förstås ingen som helst roll. Det är vad du vill berätta som är det viktiga.

Vi ser fram emot just din ansökan!

Din ansökan ser vi gärna är en egen- och nyproducerad film, som dels visar lite mer om vem du är och vad du gjort tidigare, dels visar ungefär hur du tänker dig att en färdig Sommarkortsfilm kan se ut. Filmen får vara totalt max 3 minuter lång. Ange även vilken månad, juni eller juli, du föredrar att jobba. Din ansökan vill vi ha senast den 1 maj 2018, till peter.gyllander@hlt.se. Använd gärna filöverföringstjänster som t.ex. Sprend eller WeTransfer för att skicka din ansöknings- och presentationsfilm till oss. 

För ytterligare information kring tjänsterna som vloggare är du välkommen att kontakta Peter Gyllander, peter.gyllander@hlt.se eller 0708-837 590.

Hoppas vi ses!