Fortsatta tekniska störningar som påverkar serviceresor till söndag kväll

UPPDATERING onsdag kl: 16:30:
Inget nytt! De tekniska störningarna är inte åtgärdade och prognosen för normal trafik ligger kvar till på söndag kväll. Störningen påverkar sjukresor, färdtjänst och skolskjuts med taxi. Vi fortsätter därför att vädja till alla som har en serviceresa (sjukresa, färdtjänst eller skolskjuts) med taxi som inte måste genomföras just nu, att om möjligt ta den resan vid ett senare tillfälle. Ingen trafik är inställd och de allra flesta serviceresorna kommer att kunna genomföras, men med förseningar. Det är en omfattande teknisk störning hos en underleverantör, orsakad av en riktad IT-attack som påverkar datakommunikationen till taxibilarna.

Vad söker du?

  • Lättläst
  • Översätt

Nyheter

04 september 2020 | Nyheter

Wi-Fi ombord på Öresundstågen

Nu finns fritt Wi-Fi installerat på mer än vartannat Öresundståg och redan till årsskiftet finns det på samtliga 111 Öresundståg.

– Ombord på drygt hälften av alla Öresundståg finns nu mobilförstärkare som gör att man har samma hastighet och kvalitet på uppkoppling ombord som utanför tåget, säger Peter Gyllander, Hallandstrafikens presschef.

När mobilen, läsplattan eller datorn söker efter Wi-Fi ombord dyker “Öresundståg” eller “DSB” upp som alternativ. När dessa syns, betyder det att tåget har installation med den nya tekniken för Wi-Fi, och då är det bara att koppla upp sig.

2017 plockades ett ålderstiget och omodernt Wi-Fi ner från alla Öresundståg. Efter en upphandlingsprocess är nu det nya moderna och framtidssäkrade Wi-Fi-systemet på väg ut till alla Öresundståg. 
– I dag har cirka 65 tåg Wi-Fi ombord och varje vecka kommer ytterligare två till tre tågsätt i trafik med Wi-Fi ombord. Mot slutet av året har alla 111 tågsätt Wi-Fi igen, säger Peter Gyllander.