Barn, Ungdom, Vuxen - Vad gäller? 

Barn

Upp till två barn (0-6 år) åker gratis i sällskap med en vuxenbetalande eller med dig som har Period Student eller 25-kortet. Barn utöver det antalet löser biljett för ungdom. Undantag gäller vid platsreservation och 1-klasstillägg.

Barn som reser själva måste kunna klara sig själva ombord. Detta innebär att föraren eller tågvärden inte erbjuder någon annan service än den som ges till övriga resenärer.

Ungdom

Är du yngre än 20 år löser du biljett för ungdom. Tänk på att säga "halv" eller "ungdom" innan du håller upp ditt kort , detta eftersom föraren måste ändra i biljettmaskinen.

Om förare eller kontrollant ber om det ska du kunna styrka din ålder med legitimation, i annat fall betalas vuxenbiljett.

Vuxen

Från och med den dagen du fyller 20 år betalar du vuxenpris. Två undantag finns, om du reser med 25-kortet eller om du reser med studentrabatterat periodkort

På tåget

För resor med Öresundståg mellan Sverige och Själland (Danmark) gäller Öresundstaxan där ungdom gäller fram till den dagen du fyller 16 och du betalar 50 procent av vuxenpriset. Det kan därför löna sig för dig som ungdom mellan 16 och 19 att göra ett delat biljettköp vid resor till Danmark.