I mån av plats kan du ta med dig din cykel (gäller även elcykel) på Öresundstågen, Krösatågen, Västtågen, Pågatågen och på regionbussarnaDet är alltid tågvärden/busschauffören som avgör om din cykel får plats. Du ansvarar själv för att lyfta upp cykeln på det utvändiga cykelstället på regionbussarna. Inga cyklar är tillåtna i bagageutrymmet. Föraren ansvarar för att cykeln är säkert förankrad på cykelstället. Föraren har rätt att neka att ta med cykeln om säkerheten inte går att garantera.
Cykeln måste alltid ha eget färdbevis inom Halland, motsvarande priset för en ungdomsbijett. Om du köper biljett på Oresundstag.se välj Ungdom 16-19 år för att köpa cykelbiljett.

Tandemcykel

I mån av plats får du ta med en tandemcykel per person på Öresundståg och Pågatåg. För tandemcykel betalar du två cykelbiljetter.

Hopfällbar-/vikcykel

Cykel i storlek som kan jämföras med handbagage, (hopfällbar cykel/scooter) kan tas ombord efter förarens godkännande. Föraren bedömer om det finns utrymme och att cykeln inte utgör någon risk kring säkerheten. I detta fall krävs ingen cykelbiljett.