Så här kan vi inte ha det!

Någonstans i livet känner många att de nått ett vägskäl. En punkt där de antingen kan nöja sig med hur tillvaron råkat bli eller riva upp alltihopa och starta på nytt. (Det är då folk säger upp sig från fasta anställningar, säljer lägenheter, köper fårgårdar, seglar jorden runt och startar yoga-retreats på Bali.)

Vi är vid det vägskälet nu.

Hallandstrafiken har funnits i snart 40 år. Och sedan starten har en massa olika människor - chefer, tjänstemän och politiker - varit med och utformat verksamheten. Tusentals små och stora beslut har tagits. Beslut som sammantaget gjort oss till det vi är idag. Vi har aldrig haft en långsiktigt "master plan". Men det mesta funkar faktiskt rätt hyggligt ändå. Antalet resenärer ökar varje år. Och jämfört med andra kollektivtrafikbolag tycker våra resenärer dessutom att vi gör ett bra jobb. Vi skulle absolut kunna nöja oss med hur tillvaron råkat bli. Men, det tänker vi inte göra.

Dags att riva upp alltihop!

Vi har nämligen bestämt oss för att skapa världens bästa kollektivtrafik här i Halland. Och då är "rätt hyggligt" inte bra nog. Så under 2020 river vi upp det gamla och startar på nytt.

Det blir inga fårgårdar och yoga-retreats.

Men en massa andra (med kollektivtrafik-mått mätt) spännande nyheter. Vi låter experterna berätta.

 1. 2020
 2. Nytt betalsystem.

  Julia Isaksson,

  Försäljningschef.

 3. Ny app.

  Catherine Borg,

  IT-tekniker.

 4. Nytt biljettsortiment.

  Jesper Andersson,

  Prisstrateg.

 5. Nytt utseende.

  Fredrik Nord Svahn,

  Marknadskordinator.

 6. Nya bussar.

  Jörgen Josefsson,

  Kvalitetscontroller Buss.

 7. Ny hemsida.

  Sofia Andersson,

  Kommunikationsstrateg.

Var beredd på stök!

Det här känns viktigt att påpeka: Halland kommer inte att få världens bästa kollektivtrafik i år! Mycket blir nog snarare sämre till en början. Tusentals människor kommer ju inte längre kunna köpa sina gamla biljetter... Tiotusentals kommer börja resa med app istället för kort... Samtliga kommer mötas av nya biljettläsare på bussen... Och all ny teknik lär säkert inte funka perfekt med en gång... 2020 blir ett stökigt år med andra ord. Men alltihopa kommer bli bra till sist, vi lovar!