Vad söker du?

  • Lättläst
  • Översätt

Inställda Pågatåg

Pågatågen påverkas av dubbelspårsutbyggnad

Den 6 september till och med den 14 november ställs Pågatågen in mellan Helsingborg och Halmstad. Detta innebär att du mellan Båstad, Laholm och Halmstad bara kan resa med Öresundståget under denna period. Öresundståget går en gång i timman hela dagen. 

Trafikverket bygger dubbelspår mellan Ängelholm och Maria station i norra Helsingborg. Dubbelspåret bidrar till fler tåg, kortare restider och en säkrare miljö. När hela Västkustbanan har blivit dubbelspårig i framtiden kommer tågen kunna köras oftare och med kortare restider. 

Justerade tider för Öresundstågen från Halmstad och söderut

Öresundstågen kommer få justerade avgångstider från Halmstad och söderut. Sök din resa i reseplaneraren här på hemsidan eller i vår app.

Ska du resa vidare mot Skåne kommer det vara ersättningstrafik på delar av sträckan. Detta eftersom Öresundståget kör via en annan bana och inte stannar i Landskrona och Helsingborg. Du kan läsa mer om hur arbetet påverkar trafiken i Skåne på Skånetrafikens hemsida »

Linje 1 i Laholm fortsätter passa tågen

Linje 1 i Laholm kommer fortsatt gå så att den passar till Öresundstågen. Vi drar heller inte in de bussturer som idag passar till Pågatågen. Linje 1 kommer fortsätta gå, även när Pågatågen är inställda.