Åldersgränser och giltigheter vid resa till Danmark. 

Bra att veta vid resa till Danmark

Åldersgränsen för ungdom i Danmark är upp till och med 15 år. Det kan därför löna sig för dig som är ungdom mellan 16 och 19 år att göra delat biljettköp vid resor till Danmark.

Biljetter och periodkort som är utställt till Köpenhamn via Helsingborg-Helsingör gäller för övergångsresa i all övrig trafik på Själland.

Biljett och periodkort som är utställt till Köpenhamn via Öresundsbron gäller för övergångsresa i busstrafiken och i Metron inom zonerna F och L i Köpenhamn. Biljett eller Resekort med kvitto gäller vid övergång.

Biljett till Danmark med färja över sundet Helsingborg – Helsingör är giltig på Scandlines och ACE Link men inte HH-Ferries.

  • Biljetter utställda med färja mellan Helsingborg-Helsingör gäller inte med Öresundståg via Öresundsbron.
  • Biljetter utställda med Öresundståg till Helsingör via Öresundsbron gäller inte med färja mellan Helsingborg-Helsingör.

På Hovedbanegården i Köpenhamn finns det tre biljettautomater, märkta Skånetrafiken placerade bredvid DSBs resecenter och vid entrén mot Tivoli.

På Kastrup (Copenhagen Airport) finns många automater märkta Skånetrafiken i terminal 3 vid de stora pelarna vid hissarna mellan nedgångarna till spåren. Ytterligare en automat finns vid bagageutlämningen.

I samtliga automater går det att betala med bankkort.

Observera att laddningar som görs via Hallandstrafikens Mina sidor inte kan aktiveras i Danmark eller Skåne.

 

Biljettautomaten vid DSB resecenter utanför Tivolis huvudentré.