Din sökning gav inga träffar, försök med ett annat sökord.

Skoltrafik

Hallandstrafiken har uppdrag från Varberg, Falkenberg, Hylte, Halmstad och Laholms kommuner att upphandla, planera och sköta driften med upphandlade bussbolag som kör skolskjuts.

OBS! Det är respektive kommun som är myndighetsutövare och beslutar vem som har rätt till skolskjuts. Det är också dit du ska vända dig i första hand om du av någon anledning inte är nöjd med ditt beslut om skolskjuts.

Din kommuns skolskjutsregler och kontaktuppgifter hittar du på respektive hemsida.

Uppdraget lyder i korthet att Hallandstrafiken ska planera en säker och kostnadseffektiv skoltrafik genom att följa respektive kommuns skolskjutsregler samt finna samordnings- och samhällsvinster med linjetrafiken.

Många reagerar på att skolbussarna på eftermiddagen ser nästan tomma ut, hur kan det verkligen vara både kostnadseffektivt och miljövänligt? Hallandstrafiken har upphandlat ett antal fordon som ska täcka behovet av skjutsberättigade elever både på morgon och på eftermiddag. Eftersom de flesta elever börjar samtidigt på morgonen behöver fordonens storlek vara i dimension så att alla elever får plats. På eftermiddagarna slutar eleverna ofta på olika tider och många är på fritids vilket kan göra att bussen ser tom ut. Alla bussar har dessutom minst mijökrav Euro 5.

För synpunkter eller önskemål om ändringar av skolturer maila Hallandstrafikens trafikutvecklare.  
skolskjutsplanering@hlt.se

 

Skolkort och information