Som student reser du 25 procent billigare med periodkort (30-dagar). Rabatten gäller för dig som har Student- (STUK) eller Mecenatkortet med studentresesymbolen i mobilen.

Studentrabatt

Res och plugga med studentrabatt!

Som student reser du 25 procent billigare med periodkortet (30-dagar). Perfekt för dig som pluggar på ett ställe, men bor på ett annat. (I vårt nya sortiment får du som student 25 procent rabatt på hela sortimentet).

Studentrabatten ges för resor inom Halland samt för resor över länsgräns till Blekinge, Jönköping, Kalmar, Kronoberg, Skåne samt med Öresundståg till Västra Götaland.

Rabatten ges enbart på ”periodkort 30 dagar” för vuxen om resenär har Student- (STUK) eller Mecenatkort med studentresesymbolen i mobilen. Om studietiden upphör under pågående och gällande period, måste resenären själv uppgradera sitt kort till period vuxen.

 

Är jag berättigad till studentrabatt?

Du är berättigad till studentrabatt på periodkort om du har Student- (STUK) eller Mecenatkort med studentresesymbolen i mobilen.

Vill du veta om du är berättigad besök www.mecenat.com eller www.studentkortet.se

 

Studentresesymbolen

För att få studentrabatt krävs att du har studentresesymbolen på ditt digitala kort i Student- eller Mecenatappen. Nedan visas en bild på studentresesymbolen. 

 


Visering/kontroll ombord

När du reser med studentrabatt ska du vid visering/kontroll kunna visa upp:

  • Student- eller Mecenatkort med studentresesymbolen i mobilen.

    Har du frågor rörande studentlegitimationen, gå in på mecenat.se eller studentkortet.se

  • Giltig legitimation med foto.

 

Kan du inte visa upp ovan handlingar vid visering/kontroll ombord riskerar du att få betala en kontrollavgift på för
närvarande 1 000 kr. 
 

Köp periodkort med studentrabatt

Periodkortet kan du köpa hos alla våra kundservicebutiker och återförsäljare samt via köpfunktionen på Mina sidor. Vid köp behöver ingen legitimering uppvisas, utan det görs enbart vid visering eller kontroll i samband med resa.