Vi söker dig som vill jobba med utveckling av kollektivtrafiken i Halland! Din roll är att detaljplanera skol- och regionbusstrafiken inom norra Halland men har även en samordnare roll internt på Hallandstrafiken samt även med kontrakterade trafikföretag och kommunerna som uppdragsgivare. Skol- och regionbusstrafiken är en viktig förutsättning för många hallänningar att kunna ta sig till skolan, arbetet och fritidsaktiviteter och din uppgift är att få detta att fungera efter givna förutsättningar. I rollen ingår att detaljplanera trafiken löpande men framförallt inför nya terminer och tidtabellsskiften. I din roll ingår också att följa upp hur trafiken utförs och åtgärda uppkomna ärenden tillsammans med kollegorna på Hallandstrafiken, trafikföretagen och uppdragsgivare. Allt detta för att säkerställa en trafik som rullar på och som ökar kollektivtrafikens attraktivitet och säkerställa en trygg, säkert och kostnadseffektiv skoltrafik. Detta innebär främst arbete på kontoret men även till mindre delar att vara ute i verksamheten tillsammans med trafikföretag och uppdragsgivare.

Det här erbjuder vi dig

Du får ett fritt, utvecklande och samhällsnyttigt uppdrag där du på ett konkret och påtagligt sätt bidrar till en bra kollektivtrafik i Hallands län. Tjänsten innebär många kontakter internt och externt och du utgör en viktig del i att bidra till utvecklingen av kollektivtrafiken i Halland. Hos oss på Hallandstrafiken erbjuder vi våra medarbetare utvecklingsmöjligheter både genom uppdraget samt genom kompetensutveckling. Vi har flexibla arbetstider, vi främjar din hälsa genom friskvårdsbidrag, och vi har goda värden i vår senaste medarbetarundersökning när det gäller ledarskap, organisationskultur, målstyrning med mera.  Vårt kontor är centralt beläget i Falkenberg vid bussterminalen och den gamla järnvägsstationen.

Har du vad som krävs?

Du har gymnasial utbildning. Då arbetet innebär interna och externa kontakter så lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och drivkrafter. Du är en självgående person som tycker om att jobba tillsammans med andra. Du har ett samhällsintresse och ser värdet i att aktörer med olika ansvar för kollektivtrafikens utformning i samhället samarbetar. Som person är du noggrann och strukturerad och tar egna initiativ för att uppnå resultat. Du har även lätt att efter inläsning bilda dig en uppfattning om hur trafiken utförs och varför inom ditt geografiska område vilket är Norra Halland. Har du dessutom erfarenheter inom verksamhetensområdet är det meriterande.

Övrigt:

Tjänsten tillsätts under april månad 2020 eller enligt överenskommelse.

Då urval och rekrytering sker löpande, skicka in din ansökan via mail till rekrytering@hlt.se, dock senast den 23 februari 2020. Märk mail med – Trafikplanerare

 

Enhetschef Daniel Bernhardt svarar på frågor via mail daniel.bernhardt@hlt.se

 

Välkommen med din ansökan!

 

Vi har tagit ställning till våra rekryteringskanaler så vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Visste du att det gjordes ca 20 miljoner resor med Hallandstrafiken under 2019? Vi erbjuder busstrafik i form av linje- och skolskjutstrafik, tågtrafik med Öresundstågen, Krösatågen, Pågatågen och Västtågen och Serviceresor som inkluderar färdtjänst, sjukresor, skolskjuts och närtrafik.
För oss står kunden och kundbemötandet i fokus. Vi är med kunden genom hela resan, med alla produkter och tjänster som behövs för resandet. Möter du inte kunden själv så servar du någon inom vår organisation som gör det.


Idag är vi strax över 85 medarbetare. Vi arbetar med allt från trafikplanering och trafikutveckling till IT-lösningar, miljö, ekonomi, information och marknadsföring. Vi är dessutom bokningscentral för länets sjukresor och för färdtjänstresorna i Laholms, Halmstads, Falkenbergs, Varbergs och Hyltes kommuner. Vi har också fem kundservicebutiker som säljer resor inom och utanför Halland.