Vad söker du?

  • Lättläst
  • Översätt

Vi söker dig som vill jobba med utveckling av kollektivtrafiken i Halland och specifikt av tågtrafiken. Du kommer tillhöra Trafikavdelningen på Hallandstrafiken som har som uppgift att utveckla en attraktiv och kostnadseffektiv kollektivtrafik som bidrar till en hållbar samhällsutveckling och nöjda kunder. Vi gör detta i samverkan med våra uppdragsgivare, samarbetspartners och kontrakterade Trafikföretag. Tågtrafiken är en viktig del av vår verksamhet och vi har en hög målsättning om att fler väljer detta hållbara sätt att resa och dessutom få fler och nöjdare kunder. Hallandstrafiken äger och planerar inte tågtrafiken själva utan är en del av större samarbeten som Öresundståg, Västtåg, Pågatåg och Krösatåg. Uppdraget är mångsidigt och ger förutsättningar för en spännande vardag i arbetet där du bidrar till en bättre värld.

Det här erbjuder vi dig

Ett utvecklande och brett samhällsnyttigt uppdrag där du både kommer få hantera konkreta arbetsuppgifter som ger effekt inom närtid men även medverka i processer som realiseras över tid. Du kommer främst jobba tillsammans med kollegorna på Trafikavdelningen som en del i ett team att utveckla den allmänna kollektivtrafiken inom Region Halland där du kommer ansvara för tågtrafiken. Du kommer även arbeta tillsammans med övriga kollegor på Hallandstrafiken samt i tågforum där du bidrar till att driva utvecklingen framåt. Ditt ansvar i din roll kommer vara brett och sträcka sig från detaljplanering av planerade störningar och uppkomna frågor från driften till att medverka i den långsiktiga planeringen för att utveckla befintlig tågtrafik i Halland. Du kommer ha möjlighet att påverka rollen med de personliga kvaliteter du har och som ligger i linje med uppdraget.

Hallandstrafiken som arbetsgivare erbjuder utvecklingsmöjligheter inom uppdraget och flexibla arbetstider. Vi främjar din hälsa genom friskvårdsbidrag och har goda värden i vår senaste medarbetarundersökning. Vårt kontor är centralt beläget i Falkenberg vid Bussterminalen och den gamla järnvägsstationen.  Du erhåller, om du vill, ett resekort som löneförmån som gör att du kan åka kollektivt till jobbet!

 

Har du vad som krävs?

Du har eftergymnasial utbildning inom samhällsplanering eller motsvarande eller yrkeslivserfarenhet som bedöms likvärdig. Du är noggrann och strukturerad men har samtidigt förmåga att vara självgående, lösningsorienterad och drivs utav att uppnå önskat resultat. Du har god förmåga att sätta dig in i våra styrande dokument och avtal och tillämpa dessa i praktisk handling och i samverkan både internt, med våra uppdragsgivare och samarbetspartners. Du som person gillar bredden som uppdraget kan erbjuda. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Erfarenheter från kollektivtrafikbranschen är meriterande.

Övrigt:

Tjänsten tillsätts efter överenskommelse.
kicka in din ansökan via mail till rekrytering@hlt.se dock senast den 23 augusti 2020. Märk mail med – Trafikutvecklare Tåg

Avdelningschef Daniel Bernhardt svarar på frågor via mail daniel.bernhardt@hlt.se
Under semestertiden läser Daniel mailen mer sporadiskt, men du får svar på dina frågor så snart han kan.

Välkommen med din ansökan!

Vi har tagit ställning till våra rekryteringskanaler så vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.


Visste du att det gjordes ca 20 miljoner resor med Hallandstrafiken under 2019? Vi erbjuder busstrafik i form av linje- och skolskjutstrafik, tågtrafik med Öresundstågen, Krösatågen, Pågatågen och Västtågen och Serviceresor som inkluderar färdtjänst, sjukresor, skolskjuts och närtrafik.
För oss står kunden och kundbemötandet i fokus. Vi är med kunden genom hela resan, med alla produkter och tjänster som behövs för resandet. Möter du inte kunden själv så servar du någon inom vår organisation som gör det.


Idag är vi strax över 85 medarbetare. Vi arbetar med allt från trafikplanering och trafikutveckling till IT-lösningar, miljö, ekonomi, information och marknadsföring. Vi är dessutom bokningscentral för länets sjukresor och för färdtjänstresorna i Laholms, Halmstads, Falkenbergs, Varbergs och Hyltes kommuner. Vi har också fem kundservicebutiker som säljer resor inom och utanför Halland.