Västtågen är ett samarbete mellan Västtrafik, Hallandstrafiken och Jönköpings Länstrafik.

Västtågen är ett samarbete mellan Västtrafik, Hallandstrafiken och Jönköpings Länstrafik. Det är ett smart samarbete, för det betyder att ditt färdbevis även är giltigt på den ort du kommer till och att du kan byta mellan tåg och lokaltrafik på ett väldigt smidigt sätt. Du väljer själv om du vill betala med enkelbiljett eller periodkort, alla är giltiga ombord. För specifika regler se nedan.

Du betalar samma pris oavsett om du reser med tåg eller buss.

Kungsbacka-Göteborg

Västtågen står för det som kallas "Kungsbackapendeln" som går mellan Kungsbacka och Göteborg. Alla Hallandstrafikens periodkort, med rätt geografisk giltighet, är giltiga på detta tåg. Har du en periodbiljett kan du behöva visa upp inspektionskvitto vid visering, så ha det nära till hands. Du kan inte återladda eller köpa resekort ombord. 

Varberg-Göteborg

Du kan resa med ditt vanliga periodkort på Västtågen mellan Varberg och Göteborg. Alla Hallandstrafikens periodkort, med rätt geografisk giltighet, är giltiga på detta tåg. Du kan även köpa biljett i vår mobilapp, biljettautomat, i våra kundservicebutiker, samt ombord på tåget. Betalning ombord på sträckan Varberg-Göteborg kan göras med Hallandstrafikens reskassa, Västtrafiks kontoladdning eller med bankkort. Från och med den 7 januari 2018 går det inte längre att betala med kontanter. Du kan inte återladda eller köpa resekort ombord. 

Observera att Duo/familj-biljetter endast gäller på Västtågen för resor inom Halland

Varberg-Borås

Hallandstrafikens enkelbiljett och Viskadalskortet gäller på sträckan Varberg - Borås. Därutöver kan du som har periodkort med länsgiltighet resa mellan Varberg och Horred.  

Du köper din biljett eller ditt periodkort hos vår kundservicebutik i Varberg, våra återförsäljare i Varberg och Borås, eller i våra biljettautomater på Varbergs station och på Borås station. Du kan även köpa din biljett ombord samt återladda ditt resekort. Ombord finns ingen kontanthantering men du betalar enkelt med Swish eller bankkort 

Obervera att Duo/familj-biljetten och Mobilbiljetten endast gäller på Västtågen för resor inom Halland.