Vad söker du?

  • Lättläst
  • Översätt

Viskadalsbanan ska äntligen rustas upp

Tågtrafiken stängs av från 9 augusti

Tågtrafiken stängs av mellan Varberg och Borås från 9 augusti och 12 månader framåt. Buss kommer ersätta tågtrafiken, så räkna med längre restid. 

Trafikverket ska byta spår, växlar och kontaktledning på hela Viskadalsbanan mellan Varberg och Borås. Upprustningen ska göra banan till en pålitlig och driftsäker järnväg för att klara framtidens behov. 

Buss ersätter tåget

Under avstängningen kommer buss att ersätta tåget. Ersättningsbussarna kommer inte avgå samma tider som tåget. Sök din resa i reseplaneraren här på hemsidan eller i vår app. Du kan även se när bussen går i den nya tidtabellen »

Det kommer gå en direktbuss på vardagar mellan Varberg och Borås. Bussen är insatt för att du som pendlar mellan Varberg och Borås ska få en kortare restid och är planerad så att du kan åka direkt till Borås på morgonen och sedan hem på eftermiddagen. 

Annars kommer ersättningsbussarna stanna på alla stationer förutom Tofta och Viskafors. I Viskafors hänvisar Västtrafik till deras ordinarie busstrafik. 

Beställningstrafik för dig som bor i Tofta

Ska du resa till eller från Tofta kommer det finnas beställningstrafik. Linje 862 kör mellan Varberg-Tofta och Tofta-Derome. Linjen är planerad så den passar till ersättningsbussen för tåget. Du beställer genom att ringa oss på 0771–750 700. Resan behöver bokas senast en timme före avgångstiden. Du hittar avgångstiderna genom att söka resan i reseplaneraren »

Ersättningsbussarna och linje 862 avgår från läge T i Varberg, Tofta, Derome och Veddige. 

Giltig biljett när du kliver ombord

Eftersom ersättningsbussarna inte är våra ordinarie bussar, kommer de inte se ut som Hallandstrafikens vanliga bussar. Det kommer heller inte gå att köpa eller blippa biljetten ombord på bussen. Du måste därför ha en giltig biljett när du kliver ombord. 

Du kliver ombord på bussen via mittdörrarna.

Tänk på att du inte kan ta med cykel på ersättningsbussarna.