Vad söker du?

chat_bubble
Chatta med oss!
close

Nyheter

12 mars 2024 | Nyheter

Inställda tåg i Halland och Skåne under påskhelgen

På grund av omfattande arbete med Varbergstunneln kommer flera tågsträckor i Halland och in i Västra Götaland, vara avstängda mellan 28 mars och 1 april. Det pågår även arbeten i Skåne under påskhelgen. Detta kommer att påverka både dagliga pendlare och tillfälliga resenärer, inklusive de som planerar att resa under helgen.

Vi uppmanar dig att söka din resa i vår app eller i reseplaneraren på vår hemsida.

Öresundstågen mellan Halmstad och Göteborg kommer vara inställda från torsdag den 28 mars till måndag den 1 april. Bussar ersätter mellan Halmstad och Hede. Från Hede går Västtågen till Göteborg. Lördagen den 30 mars från kl. 21 är Öresundstågen inställda mellan Helsingborg och Göteborg på grund av andra banarbeten. Bussar ersätter då mellan Helsingborg och Hede. De flesta av ersättningsbussarna stannar inte i Åsa. Vi hänvisar istället till ordinarie regionbusstrafik till och från Åsa.

Västtågen mellan Kungsbacka och Göteborg (Kungsbackapendeln) kommer fortsatt gå från Kungsbacka. Västtågen mellan Varberg och Göteborg kommer vara inställda mellan Varberg och Åsa, men går från Åsa upp till Göteborg. Västtågen mellan Varberg och Borås (Viskadalsbanan) kommer vara inställda mellan Varberg och Skene.

Alla våra biljetter gäller som vanligt på ersättningsbussarna. Men det tar längre tid att resa med buss än tåg, så det är bra att planera sin resa. Tänk även på att det är begränsat utrymme för bagage etc. Det finns till exempel ingen möjlighet att ta med cykel på ersättningsbussarna. Vi ber även dig att visa hänsyn till varandra och lämna plats till de som behöver. Här kan du läsa mer om var ersättningstrafiken utgår ifrån i varje stad. 

Varbergstunneln och dubbelspår genom Varberg är viktiga satsningar för att Halland ska kunna växa och utvecklas. När dubbelspåren genom Varberg är klara blir förutsättningarna för tågtrafiken bättre. Även Västlänken kommer ge nya möjligheter för tågtrafiken i och genom Halland.

Fakta:

  • 28 mars kl. 14 – 1 april kl. 14: Öresundstågen inställda mellan Halmstad och Göteborg. Ersättningsbuss Halmstad - Hede. Västtåg Hede - Göteborg.
  • 28 mars kl. 14 – 1 april kl. 14: Västtågen mellan Varberg och Göteborg inställda mellan Varberg och Åsa.
  • 28 mars kl. 12-1 april kl. 14: Västtågen inställda mellan Varberg och Skene. Ersätts med buss. Beställningstrafik gäller för resor mellan Derome-Tofta och Tofta-Varberg.
  • 30 mars från kl. 21: Öresundstågen inställda mellan Helsingborg och Göteborg. Ersättningsbuss Helsingborg – Hede. Västtåg Hede – Göteborg. Sista ersättningsbussen som avgår från Helsingborg kl. 23.03 går hela vägen till Göteborg.
  • Det pågår även arbeten i Skåne som kan påverka långväga resande.
 

Logotyp Region Halland