Vad söker du?

chat_bubble
Chatta med oss!
close

Så här reser du med oss

Det viktigaste inför din resa

Var det ett tag sedan du reste med oss? Känner du dig osäker på hur du köper biljett eller hittar rätt buss eller tåg? Här har vi samlat det viktigaste du behöver veta inför din resa.

Sök din resa

Det första du behöver ha koll på är hur du hittar vilken buss eller tåg som du kan resa med för att komma just dit du ska. Det enklaste är att söka din resa. Det gör du i vår app eller i vår reseplanerare här på hemsidan. Där skriver du bara in var du vill åka från och vart du ska, så får du fram hur du kan resa. Du får dessutom information om vad resan kostar. Använder du vår app kan du köpa biljetten direkt i samband med att du söker din resa, och du får alltid bästa pris. 

Behöver du hjälp är du alltid välkommen till någon av våra kundservicebutiker.

Så här köper du din biljett

Smidigast är att använda vår app. Där kan du även söka din resa och få reda på vilken buss eller tåg du ska ta. Där kan du också se vilken hållplats som är närmast. När du hittat din resa kan du köpa biljett för just den resvägen direkt i appen. Men tänk på att bocka ur bocken vid ”Res nu” om du inte ska resa direkt. När du sedan ska resa går du in under ”Biljetter” och aktiverar din biljett. 

Du kan också köpa biljett i någon av våra kundservicebutiker eller hos våra återförsäljare. Vi har dessutom biljettautomater och du kan köpa online på ”Mitt konto”. På våra bussar kan du köpa enkel- och 24 timmarsbiljett. 

Här hittar du våra olika försäljningsställen »

När du har köpt din biljett gäller den på både våra bussar och tåg. 

Här kan du läsa mer om våra olika biljetter »

Upptäck appen

Appen laddar du ner i App store eller Google Play. Sök på ”Hallandstrafiken” så hittar du den. Förutom att du kan köpa alla våra biljetter till bästa pris i appen och söka din resa, kan du använda den för att hitta din hållplats och se var bussen befinner sig. Du får även information om din buss eller tåg blir försenat. 

Här hittar du guider som förklarar hur du använder de olika funktionerna i appen »

Ladda ner appen du med!

Så reser du tillsammans

När man reser med buss och tåg är det viktigt att ta hänsyn till varandra. Här är några saker att tänka på när du reser tillsammans:

  • Först av, sen på. Låt de som är ombord gå av innan du stiger på. Ställ dig vid sidan om dörrarna medan du väntar. 
  • Om ingen ska av eller på vid en hållplats stannar vi inte alltid. Tryck på stopp-knappen i god tid om du ska gå av. När du står på hållplatsen, se till att du syns. Är det mörkt – använd gärna reflex eller lys med din telefon.
  • Om du ska resa med djur - använd koppel, väska eller bur. Låt djuret sitta på golvet så att inte pälsen fastnar på sätet. Det underlättar för allergiker. 
  • Använd hörlurar om du ska lyssna på musik eller se på film. Så stör du inte andra. 
  • Håll anpassade platser fria till de som behöver dem, till exempel äldre personer, gravida, rullstolsburna och barnvagnar. 
  • Använd säkerhetsbälte på de bussar som det finns. För din och dina medresenärers säkerhet. 
  • Du får äta mat ombord på våra bussar och tåg, men bara om det inte stör andra resenärer eller skadar fordonet.

Har det hänt något i trafiken?

Har något hänt i trafiken kan du lätt se Trafikinformation här »

Vi hjälper dig

Hoppas du känner dig redo att börja resa med oss. Och har du några frågor är det bara att kontakta kundservice. 

Här hittar du hur du kontaktar oss »

Logotyp Region Halland