Vad söker du?

chat_bubble
Chatta med oss!
close

Nyheter

15 november 2023 | Nyheter

Minskat bilåkande på arkitektbyrån Krook & Tjäder

Krook & Tjäder är ett av Nordens största arkitektkontor med ca 300 medarbetare runt om i Sverige och Norge. På deras kontor i Halmstad på Lilla Torg har man vuxit från två personer till 22 på 12 år.

Tillsammans med Hallandstrafiken erbjuder Krook & Tjäder sin personal att åka fördelaktigt med kollektivtrafiken till arbetet. Både genom Allpay för resor i tjänsten samt årskort för medarbetarna som bor i Skåne.

Karin Nordenfelt arbetar som administratör på Krook & Tjäder och menar att personalen är nöjda med upplägget och att de slipper lägga ut pengar privat. De som har årskort tycker det är bra att de inte behöver ligga ute med en stor summa direkt för årskort utan att det görs ett avdrag på lönen.

Hej Karin! Berätta, varför har ni valt att erbjuda er personal att åka fördelaktigt med kollektivtrafiken och vilka fördelar ser ni?

– Det är smidigt att kunna samla allt på en faktura. Bra för oss när vi ska redovisa hållbarhet och även bra för medarbetaren som inte behöver lägga ut pengar privat vid resor i tjänsten. Dessutom har användandet av bil minskat, vilket är positivt.

– Vi har alltid varit ett klimatmedvetet företag, och gör ett klimatbokslut varje år. Våra resor i arbetet och till/från vår arbetsplats påverkar vår klimatbelastning i hög grad. Av den anledningen reser vi i möjligaste mån med kollektivtrafik och inom närområdet med cykel.

Kommer ni fortsätta erbjuda detta till er personal?

– Ja, det kommer vi.

Karin Nordenfelt, administratör på Krook & Tjäder.

 

Så här fungerar företagslösningen

Arbetsgivaren har möjlighet att köpa årskort till personalen. Den anställde betalar sedan tillbaka kostnaden för årskortet månadsvis genom avdrag på lönen, vilket blir mycket billigare än att köpa en 30 dagars periodbiljett. Kortet gäller för obegränsat resande 365 dagar om året och är inte personligt, vilket innebär att andra inom exempelvis familjen kan resa med årskortet.

Läs mer om hur du blir företagskund här »

Logotyp Region Halland