Vad söker du?

chat_bubble
Chatta med oss!
close

Nyheter

25 september 2023 | Nyheter

Så lyckades Falkenbergs Sparbank

Du som är arbetsgivare i Halland har möjlighet att erbjuda din personal att resa kollektivt till ett mycket förmånligt pris. Detta är något som fler och fler företag har tagit fasta på och intresset är stort. Ett av de företag som gett sina medarbetare möjligheten är Falkenbergs Sparbank. Hösten 2022 fick deras medarbetare möjlighet att köpa årskort, vilket 21 stycken nappade på.

Ulrika Winroth, HR chef på Falkenbergs Sparbank, kände till möjligheten att erbjuda årskort till sina medarbetare sedan tidigare, men det var först när hon pratade med Hallandstrafikens företagssäljare Marie Skoglund som hon förstod vilket bra upplägg det var för medarbetaren.

 

4 snabba frågor till Ulrika 

Varför har Falkenbergs Sparbank valt att ge sin medarbetare denna möjlighet?

"Det är en del i vårt hållbarhetsarbete, där vi vill bidra till både hållbara medarbetare och miljö."

Vad har medarbetarna sagt?

"Många har insett att det är skönt och avkopplande att inte köra varje dag samt givetvis att det är ett billigare alternativ än att köra själv. Man är tacksam för möjligheten att inte behöva lägga ut för hela årskortet direkt och att det på ett enkelt sätt hanteras via månatliga löneavdrag."

Vet du om användande av bil har minskat hos era medarbetare?

"På ett enda år minskade avtrycket från pendling med hela 20% och anledningen till detta är att allt fler pendlar med kollektivtrafik, elbil eller cykel. Jag har dock inga siffor på hur mycket som beror på varje del."

Kommer ni fortsätta erbjuda detta till er personal?

"Det kommer vi absolut göra."

Ulrika Winroth, Personalchef på Falkenbergs Sparbank.

 

Så här fungerar företagslösningen

Arbetsgivaren har möjlighet att köpa årskort till personalen. Den anställde betalar sedan tillbaka kostnaden för årskortet månadsvis genom avdrag på lönen, vilket blir mycket billigare än att köpa en 30 dagars periodbiljett. Kortet gäller för obegränsat resande 365 dagar om året och är inte personligt, vilket innebär att andra inom exempelvis familjen kan resa med årskortet.

Läs mer om hur du blir företagskund här »

Logotyp Region Halland