Vad söker du?

chat_bubble
Chatta med oss!
close

Nyheter

04 februari 2024 | Nyheter

Tips på utflykter att göra under sportlovet

Dags för sportlov! Här i Halland finns många härliga aktiviteter och utflyktsmål att besöka. Vi har samlat några ställen som du och dina barn enkelt kan ta dig till med kollektivtrafiken i Halland. Du planerar din resa enklast i vår app eller på webben i vår Reseplanerare.

Psst… Visste du att barn och ungdomar under 20 år reser hur mycket de vill för endast 99 kr med Sportlovsbiljetten?

 

Halmstad

Skridskoåkning i Oskarström

När vädret tillåter är en dag på isen en underbar aktivitet. Strömvallen är kommunens konstfrusna isbana och ligger i Oskarström. Banan brukar vara frusen mellan slutet på november till februari beroende på väder.

Så tar du dig hit: Buss 316 stannar vid hållplatsen Sandgatan i Oskarström. Härifrån är det en kort promenad på cirka 6 minuter till isbanan.

 

Utförsåkning i Vrenningebacken

Ett stenkast från Strömvallens isbana ligger Vrenningebacken. Skidliften är placerad så att barn och nybörjare kan gå av var som helst och sedan lugnt åka ner efter sin förmåga. Längst upp på toppen finns också en grillplats.

Så tar du dig hit: Buss 316 stannar vid hållplatsen Sandgatan i Oskarström. Härifrån är det en kort promenad på cirka 6 minuter till skidbacken.

 

Falkenberg

Ätrans skidcenter

Vid Ätrans Skidcenter kan du njuta av vintern genom att åka längdskidor på välskötta spår. Dessutom erbjuds en rad andra roliga vinteraktiviteter; ta en sväng på skridskor, susa nerför backen på pulka, och njut av en härlig matsäck vid grillplatsen. För längdskidåkare finns ett upplyst spår med konstsnö, som sträcker sig upp till 3 km men kan vara kortare beroende på väderförhållanden och snömängd. Vid naturlig snö finns slingor på 5 km, 7 km och 10 km. Utrustning kan lånas kostnadsfritt.

Så här tar du dig hit: Buss 153 stannar vid hållplatsen Ätran. Härifrån är det en promenad på cirka 11 minuter, perfekt uppvärmning inför längdskidåkningen!

 

Grillplatser i Falkenberg

Packa väskan och ge er ut på en vinterpicknick. I Falkenberg finns många fina grillplatser som du kan åka till och njuta av den friska luften och vackra naturen. Ett exempel på grillplats är Vallarnas lekplats. Grillen har ett vridbart galler och det finns gott om sittplatser runt om grillen.

Så tar du dig hit: Hållplatsen Falkenberg Tullbroskolan ligger bara 200 meter från Vallarnas lekplats och hit går exempelvis buss nr 11, 351, 509 samt 517.

 

Varberg

Kallbada på Kallbadhuset

Koppla av och njut av ett uppfriskande havsdopp och avslappnande bastubad på Kallbadhuset med utsikt över Kattegatt. För de som föredrar att hålla sig torra är det lika trevligt att bara ta en fika och beundra arkitekturen, havet och utsikten över fästningen.

Så tar du dig hit: Till Varbergs centrum tar du dig enkelt med buss eller tåg och från tågstationen kan du ta en promenad ner till Kallbadhuset på cirka 10 minuter.

 

Bada på Pingvinen

För dig som är sugen på att plaska, crawla eller åka vattenrutschkana så är ett besök på badhuset Pingvinen givet. Här finns bad, ishall, gym och café under samma tak. Perfekt för en ledig dag när hela familjen vill aktivera sig!

Så tar du dig hit: Ta buss nr 11 och hoppa av på hållplatsen Pingvinen.

 

Laholm

Gör ett besök på stadsbiblioteket

När kylan tränger sig på kan du göra ett besök på Stadsbibliotekets mysiga och kreative miljö. Låna böcker, ljudböcker eller filmer eller stanna kvar en stund och ta en fika och läs en bok tillsammans.

Så tar du dit hit: Laholms bibliotek ligger precis bredvid Laholms busstation så det är väldigt enkelt att ta sig hit med kollektivtrafiken.

 

Grillplatsen på Hökafältet

I norra Mellbystrand ligger Hökafältet, ett vackert naturreservat där du njuter av vinterlandskapet och omgivningarna. Att ha en picknick i den krispiga luften är en härlig upplevelse. Ladda väskan med varm choklad, en kaffetermos och mat att grilla för här finns både grillhus, bänkar och bord till ditt förfogande.

Så tar du dig hit: Hållplatsen Mellbystrand ligger cirka 1,9 kilometer från Hökafältet så detta är en utflykt för dig som vill ut och röra på dig.

Logotyp Region Halland