Vad söker du?

chat_bubble
Chatta med oss!
close

Nyheter

14 april 2023 | Nyheter

Upptäck Halland i vår

Våren är här och visst är det underbart att ge sig ut i Hallands fantastiska miljöer och utforska våra vackra skogar, restauranger och stränder. Med Hallandstrafikens bussar tar du dig enkelt till våra bästa utflyktstips!

 

Varberg

Utforska Läjet

Strax söder om Varberg ligger det lilla fiskesamhället Träslövsläge, även kallat Läjet. Njut av en promenad i hamnen och titta på fiskebåtarna, ta en glass eller besök den lokala fiskebutiken och handla nyfångad färsk fisk.

Hållplats Träslövsläges hamn.

 

Fågelskådning på Naturum Getterön

Med linje 15 kommer du till ett av Hallands mest besökta resmål, nämligen Naturum Getterön. Här upplever du naturen på nära håll. Låna en kikare och fågelbok och ge dig ut i det fågelrika naturreservatet.

Hållplats Naturum.

 

Gör ett besök i badhuset Pingvinen

Pingvinen ligger på Håstens fritidsområden. Här finns både bad, ishall, gym och café under samma tak. Perfekt för en regnig dag när hela familjen vill aktivera sig!

Hållplats Pingvinen.

 

Njut av utsikten från Subbe Fyr

Ta linje 11 och hoppas av på hållplatsen Kurorten för att utforska Varbergs kustremsa. Ta en promenad på Kåsa strand för att sedan vandra vidare till Subbe fyr. Orkar du ta dig ända fram till fyren får du njuta av den vackra utsikten från berget.

Hållplats Kurorten.

 

Falkenberg

Shoppa i Ullared

Att ta bussen till Ullared är enkelt och med många avgångar. Här ligger butikerna samlat och du hittar allt från heminredning, elektronik till kläder och skor.

Hållplats Ullareds bussterminal.

 

Vallarnas friluftsområde

Ett kort stenkast från Falkenberg centrum hittar du Vallarna. Här finns något för alla i familjen: stor lekpark, fina promenadstråk vid vattnet, utegym, mini-zoo, skatepark och parkour. En härlig vårdag går det att spendera många timmar här!

Hållplats Tullbroskolan.

 

Upptäck idylliska fiskeläget Glommen

Ta bussen till Glommen och upptäck det pittoreska samhället med den lilla charmiga fiskehamnen. Här har du även nära till Morups Tånge, ett lugnt naturreservat dit både fåglar och människor kommer för att njuta av omgivningarna.

Hållplats Glommen.

 

Ta en fika i Slöinge

Är du sugen på en fika kan du hitta flera guldkorn i vackra Slöinge. Njut av halländsk glass, nybryggt kaffe och goda fikabröd. I den vackra naturen finns många platser för en vårutflykt i de lantliga omgivningarna.

Hållplats Slöinge Stenlösvägen.

 

Halmstad

Vandra upp på Galgberget

Bara ett stenkast från Halmstads stadskärna hittar du Galgberget. I ljuvlig bokskog med slingriga leder och mysiga picknickställen är den ett givet utflyktsmål i vår. Här finns även den sagolika lekplatsen Sagoängen med bland annat linbana, hinderbana och studsmatta. 

Hållplats Lasarettsvägen eller Sjukhuset.

 

Full fart på Slottsmöllan

Om regnet öser ner kan en busstur till Slottsmöllan vara en bra idé. Här finns många roliga aktiviteter för hela familjen; allt från gokart, skatepark, klättring till Laserdome.

Hållplats Slottsmöllevägen (alternativt Tegelbruket beroende på vart du ska).

 

Shoppingrunda på Hallarna

Strax utanför Halmstad ligger köpcentret Hallarna med ett 80-tal butiker, restauranger och caféer. Att ta sig till gallerian med buss är enkelt och här hittar du allt från mode och skönhet till teknik, matbutiker och systembolag.

Hållplats Hallarna.

 

Kustnära upplevelser i Tylösand

Många tänker antagligen på sol och bad när man hör Tylösand, men faktum är att det finns mycket att upptäcka här även under våren. Ta en promenad längs med Prins Bertils stig, gå på spa eller besök någon av alla restauranger som finns här.

Hållplats Tylösand.

 

Halland bjuder på många guldkorn. Ta chansen att upptäcka ditt nya favoritställe med Hallandstrafiken. Du planerar din resa enklast i vår app eller på webben i vår Reseplanerare

Logotyp Region Halland