Vad söker du?

chat_bubble
Chatta med oss!
close

Seniorbiljetten

Så reser du som senior

Om du är folkbokförd i Varberg, Falkenberg eller Halmstad är du berättigad till en Seniorbiljett (Seniorkort) från den dagen du fyller 75 år. När du reser med din Seniorbiljett måste du kunna visa upp giltig legitimation vid en eventuell biljettkontroll.

Har du precis fyllt 75 år och behöver hämta ut en ny biljett, kan du göra det i någon av våra kundservicebutiker. Du kan välja att lägga din biljett i mobilen eller på ett plastkort. Ett nytt plastkort kostar 50 kr. 

Så förnyar du din seniorbiljett

Din nuvarande Seniorbiljett slutar att gälla vid årsskiftet. Vill du hämta ut en ny biljett kan du göra det i någon av våra kundservicebutiker mellan kl. 10-14. Detta gäller för dig som är folkbokförd i Varberg, Falkenberg eller Halmstad. När du kommer till kundservicebutiken ska du ha med dig plastkortet eller telefonen som din nuvarande Seniorbiljett är kopplad till.

Eftersom biljetten är kopplad till en specifik person måste den hämtas ut personligen eller med en fullmakt. Legitimation krävs från både dig som senior och den som ska hämta ut biljetten. Här kan du ladda ner fullmakt som PDF

Hur reser jag med min seniorbiljett? 

När du går på bussen blippar du din biljett i biljettläsaren framme hos föraren. Om du ska resa
med Krösatågen eller Västtågen viserar tågvärden din biljett.

Din Seniorbiljett är personlig och du måste därför kunna visa upp en giltig legitimation tillsammans
med biljetten vid en extra kontroll av våra biljettkontrollanter.

Vad händer om jag tappar bort min biljett?

Om du registrerar ditt mobilnummer i vår app eller har ett användarkonto på Mitt konto där du har kopplat ditt kort, skyddas du av vår Tappa bort-garanti. Här hittar du mer information om vad som händer när du tappar bort din mobil eller plastkort

Information om hur du registrerar ditt kort hittar du längre ner på sidan.

Biljetten i mobilen

Om du föredrar att ha din Seniorbiljett i mobilen kan du enkelt flytta biljetten från kortet till mobilen inne på Mitt konto. En biljett i mobilen viseras på samma sätt som ett kort - den blippas ombord på bussen och viseras av tågvärd ombord på tåget. För att kunna ha biljetten i mobilen behöver du ha registrerat dig på Mitt konto och laddat ner vår app.

Varbergs kommun

Falkenbergs kommun

Halmstad kommun

Hylte kommun

Så här skapar du ett konto på Mitt konto

Så här registrerar du ditt kort på Mitt konto

Logotyp Region Halland