Vad söker du?

chat_bubble
Chatta med oss!
close

Skolbiljett

För dig med skolbiljett

Med skolbiljetten reser du obegränsat mellan kl. 04-20 alla skoldagar under läsåret. Biljetten är inte giltig under loven (jul- eller sommarlov samt höstlov, sportlov samt påsklov).

  • Giltighet höstterminen 2024: 12 augusti – 20 december
  • Giltighet vårterminen 2025: 6 januari – 13 juni

Biljetten gäller med all vår trafik - buss, tåg och linjelagd anropsstyrd trafik inom biljettens giltighetsområde. Antingen har du en biljett som är giltig för resa inom din hemkommun, eller en biljett som är giltig inom alla åtta zoner. Det är din hemkommun som avgör vilken biljettgiltighet du är berättigad till.

Välj mellan plastkort eller app

Din skolbiljett kan du antingen vara kopplad till ett plastkort eller till Hallandstrafikens app. Om du har fått ett plastkort, men vill ha biljetten i vår app vänder du dig till din skoladministration för att få den överförd. För att det ska vara möjligt måste din mobiltelefon vara registrerad. Läs mer om hur du laddar ner vår app och registrerar dig här

För dig som reser till annat län

Pluggar du i ett annat län ges dubbla skolbiljetter. En med giltighet på den sträckan som krävs för att du ska kunna resa över länsgränsen och en med giltighet i grannlänet. Vid resa från din hemkommun visar du upp biljetten från Hallandstrafiken och vid resa från grannlänet visar du den den andra biljetten. Läs mer på respektives läns hemsida om deras skolbiljett.

Vanliga frågor - Skolpersonal

Vanliga frågor - Elev/vårdnadshavare

Har du frågor?

Logotyp Region Halland