Vad söker du?

chat_bubble
Chatta med oss!
close

Arbeten vid Varbergs bussterminal

Planerade vägarbeten påverkar busstrafiken vid bussterminalen i Varberg

I skuggan av Varbergs tunnel- och stadsbyggnadsprojekt kommer omfattande vägarbeten att påbörjas längs Västra Vallgatan vid Varberg station. Arbetena, som startar den 8 april och beräknas vara klara den 18 augusti, kommer att påverka busstrafiken. Särskilt tillgängligheten till och från Varbergs bussterminal.

Arbetet innebär en total avstängning av Västra Vallgatan i höjd med Varberg station. Syftet med vägarbetena är att genomföra ledningsomläggningar till bland annat det nya stationshuset, vilket är en viktig del av Varbergs tunnel- och stadsbyggnadsprojekt.

För att hantera situationen på ett effektivt sätt har Hallandstrafiken, tillsammans med Varbergs kommun och trafikföretagen som kör bussarna, vidtagit flera åtgärder. Dessa inkluderar justeringar av hållplatser och tillfälliga förändringar i körvägar.

Så påverkas trafiken vid Varbergs bussterminal

Stadsbussarna kommer flyttas till en ny tillfällig hållplats (läge L) på Kungsgatan 8 (utanför Varbergs boxningsklubb). Där kommer bussarna inte ha specifika platser för av- och påstigning, vilket innebär att den buss som kommer in först ställer sig längst fram i fickan och så vidare.

Det blir även en ny tillfällig hållplats på Magasinsgatan 5, läge M, som ersätter läge E på bussterminalen. Eftersom bussarna inte kan vända på Västra Vallgatan, som de gör idag, kommer de behöva köra runt stadsdelen via Magasinsgatan, Kungsgatan och Engelbrektsgatan. Detta innebär även att de linjer som påverkas av störningen kommer göra av- och påstigningar från samma läge vid de tillfälliga hållplatserna på bussterminalen, samt Komedianten.

När det gäller ersättningshållplatsen (läge T) kommer bussarna att avgå från andra sidan vägen. Du som resenär kan precis som tidigare följa den blå linjen från stationen till ersättningshållplatsen. 

Hållplatserna F, G, H, J påverkas inte av avstängningen.

De tillfälliga körvägarna och hållplatslägena kommer vara uppdaterade i reseplaneraren i appen och på hemsidan.

Har du frågor, tveka inte att kontakta oss på telefon, mail eller chatt. 

 

Karta över Varbergs bussterminal

Öppna kartan som PDF

Logotyp Region Halland